OFICINA JOVE DEL BAIX PENEDÈS
Àngel Guimerà, 17
El Vendrell 43700
Horari general: dl, dm, dc i dv de 10 a 14:30h; dj de 10 a 14h i de 17 a 19h / Horari d'estiu (22/juny - 15/setembre), Setmana Santa i Nadal: de dl a dj de 10 a 15h i dv de 10 a 14h
977 15 71 57
Servicios

TREBALL

 

Des de l'OJ del Baix Penedès us oferim aquests serveis destinats a la millora de l'ocupabilitat i de la inserció laboral:

Cercafeinabp
El Cercafeinabp és una eina per a posar a l'abast dels joves les ofertes laborals de la comarca i les comarques veïnes. Aquest portal digital està fet a partir de l'eina web Netvibes i s'hi recull informació dels portals web d'ofertes de feina més rellevants com Feina activa, Infojobs, Infoempleo, Monster, Trobaré efina, Trabajos.com... Cada portal té endreçades les ofertes per àmbits laborals i s'actualitzen automàticament en estar enllaçades per RSS.
El portal es va construir al 2013 i és d'utilitat tant pels joves de la comarca com pels informadors dels PIJ.

Assessorament laboral i acadèmic a joves i professionals
Des de l'Oficina Jove del Baix Penedès s'ofereix assessorament en els àmbits laboral i acadèmic a tots els joves de la comarca, a més dels professionals que treballen amb joventut. Els joves poden adreçar-se a aquest servei amb qualsevol consulta d'aquests dos àmbits i també poden venir derivats d'altres serveis comarcals i locals.
Els servei ofereix assessorament en diferents aspectes:
- Quins estudis fer: es fa un anàlisi amb el jove per ajudar-lo a trobar aquells estudis que més li interessen, com accedir-hi, on els fan... i quines opcions existeixen que més s'adeqüin a les seves necessitats i a la seva realitat.
- Accés als estudis: s'assessora sobre els accessos possibles als estudis que es volen fer i es donen les eines necessàries per a poder dur a terme aquest accés. Es compta amb la Guia d'ensenyament del Baix Penedès.
- Com trobar feina: es donen les eines necessàries per a cercar feina: currículum, portals digitals de feina, l'entrevista, l'entorn, els serveis d'ocupació... Es compta amb la Guia d'ocupació del Baix Penedès.
- Formació complementària: es dóna informació i orientació sobre les formacions existents per reciclar-se, per obrir-se a un nou àmbit formatiu...

Formació per la cerca de feina: Connecta't
Aquest programa s'organitza conjuntament entre Jove Baix Penedès, les àrees de Joventut i Ocupació del Consell Comarcal del Baix Penedès i els ajuntaments que acullen la formació.
El Connecta't proporciona formació a joves aturats, de 16 a 35 anys, per facilitar-los la recerca de feina través de les noves tecnologies, oferint-los eines bàsiques d'alfabetització digital. La proposta es va definir, sobretot, tenint en compte l'elevat nombre d'aturats entre la població juvenil i l'abandonament dels estudis bàsics obligatoris sense finalitzar-los.
En aquesta proposta formativa s'ofereix un curs per a la recerca de feina a través d'internet i el seguiment posterior dels alumnes a partir del programa Connecta't, de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació i el SOC.
El alumnes que hi participen realitzen un o dos dels mòduls individuals que conformen el programa, al llarg dels quals aprenen els recursos bàsics informàtics i ofimàtics que calen per al procés de recerca de feina i aprofundeixen en els coneixements sobre com realitzar un bon currículum i una carta de presentació. També es practica l'accés al portal de recerca de feina del SOC i d'altres de similars, per tal que siguin capaços de fer servir de manera autònoma els diversos portals de recerca de feina per internet que existeixen.
La docència va càrrec de les tècniques de Joventut i Ocupació del Consell Comarcal. D'altra banda, el Servei de Català del Baix Penedès també col·labora en el programa mitjançant una sessió informativa per explicar l'oferta formativa del Consorci per a la Normalització Lingüística, en totes les seves modalitats, amb una incidència especial a la plataforma virtual Parla.cat, així com resoldre dubtes particulars puntuals sobre les acreditacions i les equivalències d'algunes titulacions i informar les persones participants sobre les possibilitats de millorar la seva formació en llengua catalana.