OFICINA JOVE DEL BAIX PENEDÈS
Àngel Guimerà, 17
El Vendrell 43700
Horari general: dl, dm, dc i dv de 10 a 14:30h; dj de 10 a 14h i de 17 a 19h / Horari d'estiu (22/juny - 15/setembre), Setmana Santa i Nadal: de dl a dj de 10 a 15h i dv de 10 a 14h
977 15 71 57
Servicios

EDUCACIÓ

 

Des de l'OJ del Baix Penedès s'organitzen diferents accions per a fomentar la formació contínua entre els joves i la seva ocupabilitat:

Assessorament laboral i acadèmic a joves i professionals
Des de l'OJ del Baix Penedès s'ofereix assessorament en els àmbits laboral i acadèmic a tots els joves de la comarca, a més dels professionals que treballen amb joventut. Els joves poden adreçar-se a aquest servei amb qualsevol consulta d'aquests dos àmbits i també poden venir derivats d'altres serveis comarcals i locals.
Els servei ofereix assessorament en diferents aspectes:
- Quins estudis fer: es fa un anàlisi amb el jove per ajudar-lo a trobar aquells estudis que més li interessen, com accedir-hi, on els fan... i quines opcions existeixen que més s'adeqüin a les seves necessitats i a la seva realitat.
- Accés als estudis: s'assessora sobre els accessos possibles als estudis que es volen fer i es donen les eines necessàries per a poder dur a terme aquest accés. Es compta amb la Guia d'ensenyament del Baix Penedès.
- Com trobar feina: es donen les eines necessàries per a cercar feina: currículum, portals digitals de feina, l'entrevista, l'entorn, els serveis d'ocupació... Es compta amb la Guia d'ocupació del Baix Penedès.
- Formació complementària: es dóna informació i orientació sobre les formacions existents per reciclar-se, per obrir-se a un nou àmbit formatiu...

Punt d'informació i orientació del programa Acredita't
L'OJ del Baix Penedès és un punt d'informació i orientació del programa l'Acredita't de l'ICQP, conjuntament amb l'Àrea d'Ocupació del Consell Comarcal del Baix Penedès, des del 2013.
Acredita't és el procediment d'avaluació i acreditació de competències professionals adquirides mitjançant l'experiència laboral o vies no formals de formació que permet a les persones que hi participen d'aconseguir una certificació que els pot servir per arribar a obtenir un certificat de professionalitat, un títol de formació professional o totes dues coses.
Les tasques d'informació i orientació es concreten en:
- la naturalesa i les fases del procediment,
- els requisits d'accés,
- els drets i obligacions de les persones candidates,
- les acreditacions oficials que poden obtenir i els efectes d'aquestes.
   
Punt d'informació i assessorament del programa Garantia Juvenil
Aquest servei és gestionat conjuntament pels departaments de Joventut i Ocupació del Consell Comarcal a través de l'Oficina Jove del Baix Penedès, en col·laboració amb les oficines de treball de la Generalitat, els serveis d'ocupació municipals i els punts d'informació juvenil de la comarca.
La Garantia Juvenil és una iniciativa a nivell europeu per reduir l'atur juvenil. Si compleixes els requisits, en un termini de quatre mesos, la Generalitat t'oferirà una oferta de treball, pràctiques o formació.
El col·lectiu de joves susceptibles de rebre la Garantia Juvenil s'ha delimitat de la manera següent: joves més grans de 16 anys i menors de 25 anys, o menors de 30 anys en el cas de joves amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, inscrits o no als serveis d'ocupació, i que no tenen feina ni estan formant-se.

Formació en el lleure
Des de Jove Baix Penedès s'organitza de forma periòdica formació en el lleure, de forma conjunta entre els municipis de la xarxa, per incentivar la inserció laboral, ja que hi ha demanda recollida pels municipis en aquest àmbit.
Durant el primer semestre de l'any es realitzen cursos de monitors/es d'educació en el lleure, de pre-monitors/es d'educació en el lleure, de monitors/es de menjador escolar i de transport escolar, de vetlladors/es escolars... i d'altres monogràfics.

Xerrades “I després de l'ESO, què?”
Des de Jove Baix Penedès es duu a terme el cicle de xerrades informatives adreçades a pares i alumnes de 3r i 4t d'ESO, per tal de donar-los a conèixer totes les opcions formatives i laborals amb o sense graduat en ESO. Aquestes xerrades, amb el nom de "I després de l'ESO, què?", estan pensades com un espai de trobada on els joves i les seves famílies rebran orientació i informació acadèmica i professional, a més de comptar amb un ambient d'intercanvi i debat.
Les xerrades eren obertes a pares i joves de 3r i 4t d'ESO de tota la comarca del Baix Penedès. I la ponència va a càrrec de les tècniques de l'OJ del Baix Penedès.
Les xerrades inclouen una exposició dels elements a tenir en compte per tal de fer una bona elecció d'estudis, com el coneixement d'un mateix (habilitats, personalitat, interessos professionals...) i els condicionants de l'elecció.
Després s'expliquen les alternatives de formació en finalitzar els estudis d'ESO, amb el graduat o sense, és a dir, els itineraris de formació segons l'oferta vigent; tenint en compte les característiques principals de cada formació i les seves sortides.
També s'ofereixen els contactes i les fonts d'informació de referència necessàries per a poder completar la informació.
A més, s'aporten eines i elements de reflexió per tal que pares i alumnes comparteixin aquest moment important, que representa el punt de partida de la carrera acadèmica o professional.