L’IDEAL - OFICINA JOVE DE LA GARROTXA
Plaça Clarà, 6 – 2n pis
Olot 17800
Dilluns i divendres de 10:00h a 13:00h i de 16:00h a 20:00h, dimarts, dimecres, dijous i dissabte de 16:00h a 20:00h.
972 28 01 44
Servicios

EDUCACIÓ

En el següents enllaços trobareu tota la informació dels ensenyaments del sistema educatiu a Catalunya i la resta de l'estat, tot el que cal saber per fer la preinscripció per al proper curs, què cal fer per sol·licitar l'homologació d'estudis estrangers, vídeos on professionals de cada entorn et descobreixen en què consisteix la seva feina, itineraris educatius i fins i tot, un test d'autoconeixement.

Consulta tots els centres d'ensenyament de Catalunya, públics i privats, per àmbit geogràfic, municipi o bé tipus d'ensenyament: educació secundària obligatòria, educació especial, batxillerat, formació professional de grau mitjà i superior, curs de preparació a les proves d'accés a cicles formatius de grau superior, ensenyaments d'arts, música, dansa, art dramàtic, esportius, idiomes...

 

L'educació secundària obligatòria (ESO) és gratuïta i obligatòria, i comprèn 4 cursos escolars, dels 12 als 16 anys.

Les matèries que s'hi estudien s'anomenen crèdits i n'hi ha de 3 tipus: comuns, variables i de síntesi.

Un cop acabat l'ESO s'obté el títol de Graduat en Educació Secundària (GES), amb el qual es pot anar a treballar, estudiar batxillerat o bé un cicle formatiu de grau mitjà.

En funció de quina sigui l'escola de primària de procedència, a la Garrotxa tens preferència per estudiar en algun d'aquests centres: IES Bosc de la Coma, IES La Garrotxa, IES Montsacopa, Escola Cor de Maria, Escola Petit Plançó i Escola Pia.

El Graduat en Educació Secundària també es pot estudiar a través de l'Institut Obert de Catalunya o de l'Escola d'Adults, però només pels majors de 18 anys.

 

 

Enllaços d'interès:

 

 

 

El PFI/PTT Garrotxa és un Programa de Formació i Inserció (PFI) en la modalitat de Pla de Transició al Treball (PTT). Va adreçat a joves que no tenen acreditada l'ESO i que tenen entre 16 i 21 anys.

Té una doble finalitat: ajudar a l'alumne a reincorporar-se al món dels estudis i/o al món laboral, tot oferint una formació professional inicial de tres perfils:

 

  • Auxiliar d'hoteleria: cuina i serveis de restauració
  • Auxiliar de comerç i atenció al públic
  • Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques

Enllaços i adreces d'interès:

PQPI / PTT Garrotxa

Av. Sant Joan les Abadesses, 20-22, d'Olot

Telèfon 972 26 66 12

PFI/PTT Garrotxa

 

Els estudis post obligatoris (batxillerat i/o formació professional) es poden fer després de l'ESO i, tal com indica el nom, no cal fer-los de manera obligatòria.

 

El batxillerat

Consta de dos cursos acadèmics i preparara per fer estudis superiors (universitaris o cicles formatius de grau superior). N'hi ha de tres modalitats diferents: arts, humanitats i ciències social i ciències i tecnologia.

A la Garrotxa es poden cursar les modalitats de humanitats i ciències socials i ciències i tecnologia tant a l'IES Bosc de la Coma, Garrotxa com Montsacopa. Si vols fer la modalitat d'arts hauràs d'anar a l'Escola d'Art d'Olot. També es pot estudiar a distància, a través de l'Institut Obert de Catalunya., però només pels majors de 18 anys.

 

La formació professional

Proporciona els coneixements necessaris per exercir una professió. S'ordena per cicles formatius, que poden ser de grau mitjà o de grau superior en funció dels requisits d'accés. Els cicles formatius es classifiquen en diferents famílies professionals, com ara activitats físiques i esportives, comerç, electricitat, imatge i so, fusta i moble, indústries alimentàries, informàtica, química, sanitat... i així fins arribar a les 22 famílies actuals.

La durada dels cicles inclou hores lectives i també hores de pràctiques en centres de treball.

La formació professional es pot cursar en dues modalitats:

  • Alternança simple: combina el temps de formació en el centre educatiu i el temps d’activitat dels alumnes a l’empresa, sense que comporti el reconeixement acadèmic del temps d’activitat a l’empresa.

  • Alternança amb formació dual: combina el temps de formació en el centre educatiu i el temps d’activitat dels alumnes a l’empresa i comporta el reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits pels alumnes en la seva activitat, que realitzen en condició de treballador assalariat, becari de formació o voluntari.

A la Garrotxa es poden cursar alguns dels cicles formatius de grau mitjà o superior a l'IES Bosc de la Coma, Garrotxa, Montsacopa, Escola Pia, Escola d'Art d'Olot i a KREAS en el cas de la formació dual en indústries càrnies i agroalimentàries.

 

Per conèixer els requisits d'accés tant a batxillerat com als cicles formatius consulta el sistema educatiu fent clic aquí: sistema educatiu.

 

Ensenyaments d'Arts Plàstiques i Disseny

Aquests ensenyaments proporcionen als alumnes una formació artística de qualitat i garanteixen la qualificació dels futurs professionals de les arts plàstiques i el disseny.

Els cicles d'arts plàstiques i disseny poden ser de grau mitjà o de grau superior. Es classifiquen en diferents famílies professionals, com ara Disseny gràfic, arts aplicades de l'escultura, disseny d'interiors...

 

A la Garrotxa;es poden cursar alguns dels cicles formatius de grau mitjà o superior d'Arts Plàstiques i Disseny a l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot, que és l'única Escola del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a les Comarques Gironines.

 

Altres ensenyaments artístics

Els ensenyaments artístics proporcionen als alumnes una formació artística de qualitat i garanteixen la qualificació dels futurs professionals de les arts plàstiques, el disseny, la música, la dansa, l'art dramàtic i la conservació i restauració de béns culturals.

A la pàgina Estudiar a Catalunya de la Generalitat de Catalunya podeu consultar on cursar els ensenyaments artístics.

 

Ensenyaments esportius

Són ensenyaments de règim especial que tenen validesa acadèmica i professional a tot l'Estat. Capaciten per exercir professionalment la matèria esportiva en la modalitat i especialitat cursada.

A la pàgina Estudiar a Catalunya de la Generalitat de Catalunya podeu consultar on cursar els ensenyaments esportius.

 

Enllaços d'interès:

 

Es divideixen entre grau, màster i doctorat. El grau proporciona formació de caràcter general però orientada per a l'exercici d'activitats professionals. El màster proporciona una formació més avançada, de caràcter més especialitzat, tant per treballar com per continuar amb tasques investigadores. El doctorat té com a finalitat realitzar un període d'investigació.

En aquest document trobaràs les equivalències entre el sistema universitari actual i l'antic (abans de Bolonya).

A la Garrotxa es poden estudiar els Títols Superiors (EEES) de Disseny d’Interiors i Disseny Gràfic a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot que es seu de l’Escola Superior de Disseny i d'Arts Plàstiques (l’ESDAP). L’ESDAP és un centre públic d'Ensenyaments Artístics Superiors que imparteix els estudis de Primer Cicle de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) en l'àmbit de disseny.

Per a la resta d'estudis no hi ha cap universitat presencial, però sí seus de les universitats a distància (UOC i UNED). Algunes entitats, com ara la Fundació d'Estudis Superiors (FES), organitzen cursos que es poden convalidar per crèdits universitaris.

 

Enllaços i adreces d'interès:

 

Fundació d'Estudis Superiors                   

c/ Fontanella, 3, d'Olot.

Tel. 972 26 21 28

http://fes.olot.cat/

Al mateix edifici de la FES hi trobaràs les seus de les universitats a distància: UOC i UNED.

 

Proves d'accés a la universitat (PAU)

Preinscripció universitària

Què i per què estudiar a les universitats de Cat

Espai Europeu d'Educació Superior

UNIDATA. Les universitats catalanes en xifres

Accés a la universitat per a majors de 25 i de 45 anys

Ministerio de Educación y Universidad

 

Universitats:

Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot

Universitat de Barcelona

Universitat Autònoma de Barcelona

Universitat Politècnica de Catalunya (Barcelona)

Universitat Pompeu Fabra (Barcelona)

Universitat de Lleida

Universitat de Girona

Universitat Rovira i Virgili (Tarragona)

Universitat Ramon Llull (Barcelona)

Universitat de Vic

Universitat Internacional de Catalunya (Barcelona)

Universitat Abat Oliva CEU (Barcelona)

Universitat Oberta de Catalunya UOC (a distància)

Universidad Nacional de Educación a Distància UNED

 

BEQUES CURS 2015-2016

 

CLIQUEU ELS SEGÜENTS ENLLAÇOS PER VEURE TOTES LES CONVOCATÒRIES EXISTENTS:

 

Les beques són uns ajuts econòmics que serveixen per pagar la totalitat o una part de les despeses que suposa estudiar (cost de la matrícula, material, desplaçament, allotjament...). N'existeixen de diferents tipus en funció del tipus d'ensenyament i el lloc on s'estudia.

 

Si estàs cursant un FPI-PTT pots optar a les beques generals del Ministeri, entrant a ensenyaments postobligatoris no universitaris (formació professional). Només has de tenir en compte que a l'hora de posar el centre educatiu, no et sortirà el PTT i hauràs de posar el centre on està adcrit aquest tipus d'estudi, que en el cas de la Garrotxa, és INS Bosc de la Coma. A l'apartat tipus d'estudis, hauràs de posar "otros". IMPORTANT! a l'apartat d'OBSERVACIÓNS hauras d'especificar que: "Correspon al FPI-PTT (especificar tipus de mòdul) i adscrit a l'INS Bosc de la Coma".


Si estàs cursant ESO pots optar a les beques de transport i menjador del Departament d'Educació de la Generalitat, que gestiona el Consell Comarcal de la Garrotxa. En funció del tipus d'estudi post obligatori que estiguis cursant pots optar a les beques del Ministerio de Educación o del Departament d'Universitats.
 

Enllaços i adreces d'interès:

 

Av. Onze de setembre, 22, d'Olot.

Tel. 972 27 49 98

(del Ministerio de Educación)

(Indispensable sol.licitar-la per formalitzar la matrícula sense pagament previ)

(atorgada per la Generalitat de Catalunya)

 (Departament d'Universitats)

 

Cercadors de beques:

 

També existeixen beques per estudiar a l'estranger. En aquest cas, et recomanem que et posis en contacte directament amb el centre d'estudis i/o Ministeri d'educació del país on aniràs a estudiar.


Altres enllaços d'interès:

Direcció General de Joventut- Estudiar a l'estranger


Ministerio de Asuntos Exteriores- Recomanacions per a viatjar a l'estranger

 

Recursos Educatius

Els recursos educatius són activitats pedagògiques que des de l'Institut Municipal d'Educació i Joventut d'Olot s'ofereixen per als diferents instituts de la comarca. Aquests es troben a la guia de recursos del propi IME.

 

DIVERSITAT I SOLIDARITAT     

NOM DE L’ACTIVITAT

Nou

CODI

1E

2E

3E

4E

PO

L’IM-POSSIBLE JOC DE PARELLA

X

1002

 

 

X

X

X

JORNADA D’ESPORTS ADAPTATS

X

1006

 

 

X

X

 

QUÈ ANUNCIA LA PUBLICITAT

 

1007

 

X

X

 

 

NO M’ETIQUETIS

X

1011

X

X

X

X

X

ENS APROPEM A LES RESIDÈNCIES

 

1012

X

X

X

X

X

ASS. PER UN MÓN MILLOR CARITAS

 

1014

 

 

X

X

X

SALUT MENTAL Compartint experiències

 

1016

 

 

 

X

X

DINS TEU

X

1017

X

X

X

X

X

TOTS i TOTES SOM MIGRANTS

 

1018

 

X

X

X

X

HI HA MAL ROTLLO, QUÈ FAIG?

X

1019

 

 

 

X

X

EDUCAR EN LA DIVERSITAT

 

1021

X

X

X

X

X

PREVENCIÓ D’ACCIDENTS

X

1023

 

 

X

X

 

ÉS TAN IMPORTANT SER GUAP@?

X

1024

X

X

 

 

 

UN SANT JORDI DIVERTIT I IGUALITARI

X

1025

 

 

 

 

 

ROBA USADA? Residu ple d’emocions

X

1026

X

X

X

X

X


 

L’ENTORN SOCIAL        

 

NOM DE L’ACTIVITAT

Nou

CODI

1E

2E

3E

4E

PO

D’OLOT AL MÓN

X

2001

 

 

X

X

X

VISITA ALS MOSSOS D’ESQUADRA

 

2003

X

X

X

X

X

INFLUENCIABILITAT -JOVES I TRÀNSIT

 

2007

 

X

 

 

 

VELOCITAT I CICLOMOTOR

 

2008

 

 

X

 

 

TRÀNSIT I DROGUES

 

2009

 

 

 

X

 

CONVIVÈNCIA ALS ESPAIS PÚBLICS

X

2010

 

 

 

X

 

SEGUINT LES COORDENADES

 

2011

X

X

X

X

 

CONEIX BESALÚ

 

2013

X

X

X

X

X

COMENÇA EL JOC- Risc per als joves

 

2015

 

X

 

 

 

VISITA A LA CREU ROJA

 

2016

X

X

X

X

X

VIOLÈNCIA MASCLISTA com comença

 

2017

 

 

 

X

X

PREV. CONDUCT. DISCRIMINATÒRIES

X

2018

 

 

X

X

X

DROGUES I LLEIS

X

2019

 

 

X

X

X

UNITAT CANINA

X

2020

 

 

X

X

X


 

L’ART. DIVERSES MANIFESTACIONS      

 

NOM DE L’ACTIVITAT

Nou

CODI

1E

2E

3E

4E

PO

LA REPÚBLICA I L’ENSENYAMENT ART

X

3006

X

X

X

X

X

CAN TRINCHERIA

 

3008

X

X

X

X

X

PINZELLADES D’ART

 

3010

 

 

X

X

X

LA DESCOBERTA DEL MUSEU

 

3011

X

X

X

X

X

TALLERS D’EXPRESSIÓ PLÀSTICA

 

3014

 

 

 

 

 

LA RUTA DE L’ESCULTURA

 

3015

X

X

X

X

X

MIQUEL PLANA, arquitecte de llibres

X

3016

X

X

 

 

 

DESPERTANT CREATIVITAT Artteràpia

 

3017

X

X

X

X

X

TEATRE EN ANGLÈS

X

3023

X

X

X

X

 

AUDICIONS AL TEATRE (ESO)

 

3024

X

 

X

 

 

EL COLORS AL PAISATGE

 

3026

X

X

X

X

 


 

NOM DE L’ACTIVITAT

Nou

CODI

1E

2E

3E

4E

PO

UN TAST DE CINEMA (El documental)

 

3027

 

 

 

X

 

DESCOBRIM EL MUSEU DELS SANTS

 

3028

X

X

X

X

X

RICARD DE 3r

X

3031

 

 

X

X

X

LLUÈRNIA, FESTIVAL DE FOC I LLUM

X

3033

 

 

 

 

 

VISITA I TALLER DE TAPÍS

 

3034

X

X

 

 

 

CONSERVACIÓ I RESTAURACIÓ ART

 

3036

X

X

X

X

X

EXPERIÈNCIES MATEMÀTIQUES

X

3037

X

X

X

X

X

TALLER EXP. MATEMÀTIQUES

X

3038

X

X

X

X

X

HOLLYWOOD AL MÒBIL

X

3039

X

X

X

X

 

ESGLÉSIA I TRESOR DE SANT ESTEVE

X

3040

X

X

X

X

 

MARIAN VAYREDA, LLUM OMBRES II

X

3045

X

X

X

X

X


 

L’ENTORN NATURAL  

NOM DE L’ACTIVITAT

Nou

CODI

1E

2E

3E

4E

PO

ECOLOGIA DE LES FAGEDES

 

4003

 

 

 

 

X

L’OLI NO VA A L’AIGÜERA

 

4005

X

X

 

 

 

COS D’AGENTS RURALS

 

4008

X

 

 

 

X

EL CRANC DE RIU AUTÒCTON

 

4015

X

X

X

X

 

LES TEIXEDES DE CATALUNYA expo

X

4017

X

X

X

X

X

ITINERARI- El paisatge de la Garrotxa

 

4018

X

X

X

X

X

ENDRECEM EL TERRITORI

 

4019

 

 

 

 

X

UN ABOCADOR, A ON?

 

4020

X

X

 

 

 

LA TARDOR AL PARC NOU

 

4021

 

 

 

 

 

LA VEGETACIÓ DE LA GARROTXA

 

4022

X

X

X

X

 

ESTACIÓ METEOROLÒGICA

 

4023

X

X

X

X

X

OBSERVEM EL CEL DE NIT

 

4024

X

X

X

X

X

VISITA AL MUSEU DELS VOLCANS

 

4025

X

X

X

X

X

DEPURAD./DEIXAL./COMPOSTATGE.

 

4026

X

X

X

X

 


 

NOM DE L’ACTIVITAT

Nou

CODI

1E

2E

3E

4E

PO

UNA BURRADA DE PARC (PEDRA TOSCA)

 

4029

X

X

X

X

 

L’ALTA GARROTXA

 

4032

X

X

X

X

X

VISITA GRANJA MAS LA COROMINA

X

4033

 

 

 

 

X

COM RENTEM L’AIGUA

 

4034

X

X

X

X

 

COM ORDENEM LA PORQUERIA

 

4035

X

X

X

X

 

Com observar i comprendre el paisatge

 

4036

X

X

X

X

X

ELS COLORS DEL PARC NOU

 

4037

 

 

 

 

 

LIQUENS, un món miniatura -Expo

X

4038

X

X

X

X

X

ON L’AIGUA ENS PORTI

 

4041

X

X

X

X

X

ORIENTA GARROTXA

X

4044

X

X

X

X

 

CUIDA EL TEU CAVALL

X

4048

X

X

X

X

X


 

SALUT I CONSUM      

 

NOM DE L’ACTIVITAT

Nou

CODI

1E

2E

3E

4E

PO

EP! SALUT

 

5001

X

 

 

 

 

TARDA JOVE- ESPAI DE SALUT

 

5002

 

 

X

 

 

MONOGRÀFIC DE SOCORRISME

 

5003

X

X

X

X

X

TALLER NOC. BÀS. SOCORRISME

 

5004

X

X

X

X

X

XERRADA NOC. BÀS. SOCORRISME

 

5005

X

X

X

X

X

DROGUES QUÈ?

 

5006

 

 

 

 

X

EL FESTIVAL DE LA FRUITA

 

5007

 

 

 

 

 

LA BOSSA O LA VIDA?

 

5008

 

 

X

X

X

DONACIÓ DE SANG. Ed. CIUTADANIA

 

5009

X

X

X

X

 

CANNABIS, COM HO VIUS?

 

5010

 

 

X

X

 

MARXA MÉS SEGURA

 

5011

 

 

 

X

X

RISC DURANT L’EMBARÀS

 

5012

 

 

 

X

X

L’ALIMENTACIÓ EN INFANT I JOVES

 

5013

 

 

 

 

 

CONSELLERS DE CONSUM

 

5014

X

X

X

X

 

SOTA PRESSIÓ

 

5015

 

X

X

 

 

JO SóC RAR (Respons. Auton. Respect)

 

5016

X

X

 

 

 

T’HO EMPASSES TOT!

 

5017

X

X

 

 

 

Educació afectiva i emocional- Descobrim

 

5018

 

 

 

 

 

Educació afectiva i emocional- Creixem

 

5019

 

 

 

 

 

ALCOHOL, COM HO VEUS?

 

5020

 

 

X

X

 

EL VALOR DE TENIR VALORS

X

5021

 

 

X

X

X

EN FUNDI I EL CERVELL

X

5022

 

 

 

 

 

EN FUNDI I LES PORS

X

5023

 

 

 

 

 

INTROD.  A LA MEDITACIÓ. MINDFULNESS

X

5024

X

X

 

 

 

                 

 

INFORMACIÓ, COMUNICACIÓ, RECERCA    

 

NOM DE L’ACTIVITAT

Nou

CODI

1E

2E

3E

4E

PO

INTERNET SEGURA-Xarxes Socials

 

6001

X

X

X

 

 

Descobreix centres documentació

 

6002

 

 

 

 

X

VISITA COMENTADA ARXIU COMARCAL

X

6003

 

 

 

 

X

ANEM A LA BIBLIOTECA

 

6004

X

X

 

 

 

COMUNICACIÓ EFECTIVA

 

6005

X

X

X

X

X

Treball de RECERCA- Fonts Documentals

 

6006

 

 

 

 

X

INTERNET SEGURA DE TU A TU

X

6007

 

 

X

X

 

TALLER SHARE

X

6008

 

 

 

X

X

                 

 

 

PERSONES EMPRENEDORES  

 

NOM DE L’ACTIVITAT

Nou

CODI

1E

2E

3E

4E

PO

JOVENTUT ACTIVA  A LA UNIÓ EUROP.

 

7001

X

X

X

X

 

RSE VALOR AFEGIT de les EMPRESES

 

7002

 

 

 

 

X

LA FEINA DE BUSCAR FEINA

 

7003

 

 

 

 

X

BE AN ENTREPENEUR- Escola Empren.

 

7004

 

 

X

X

 

 MOBILITAT I NOVES OPORTUNITATS

 

7005

 

 

 

 

X

COM REALITZAR UN PLA D’EMPRESA

X

7006

 

 

X

X

X

I A PARTIR D’ARA, QUÈ?

X

7007

 

 

X

X

 
 

 

 

 

 

 

 

Des de l'Institut Municipal d'Educació i Joventut d'Olot s'organitzen i es col·labora en diferents premis de reconeixement als i les joves de la comarca en relació al seu currículum acadèmic però també a la seva implicació en la ciutat o la comarca.


PREMI JOVES BRILLANTS -OLOT
Temporalització: Anual.

Organitza IME-Ajuntament d'Olot
Col·labora Rocatomba 
Descripció: Premi als/les 10 joves dels instituts d'Olot per reconèixer l’esforç personal dels/les alumnes en l’àmbit escolar, valorar l’esperit emprenedor, la coherència i el compromís amb la ciutat.
Dates entrega de premis: 20 de juny de 2015.
Col·lectiu: Alumnes de 4t ESO amb expedient de Notable o Excel·lent.
+INFORMACIÓ. CLIQUEU AQUÍ.

Telèfon de contacte. 972 27 00 49
Mail: ime@olot.cat

___________________________________________
RECONEIXEMENT A LES MILLORS NOTES DE LES PAU


Temporalització: Anual.
Organitza IME-Ajuntament d'Olot 
Descripció: Reconeixement a les dues persones amb millor nota (resultat de la mitjana ponderada del 60 per cent de la nota mitjana de batxillerat, i el 40 per cent de la qualificació de la fase general de les PAU) de cada institut que imparteix Batxillerat a la ciutat (Bosc de la Coma, Escola d'Art, Garrotxa i  Montsacopa)
Dates entrega de premis: 30 de d'agost de 2014.
Col·lectiu: Alumnes de 2n de BATXILLERAT 
Telèfon de contacte. 972 27 00 49
Mail:
ime@olot.cat

__________________________________________________
PREMIS JOVES EMPRENEDORS.

Temporalització: Anual.
2013- 10a Edició.
Organitza IMPC-Ajuntament d'Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa
Descripció: Premis als millors treballs de final de cicle que inclouen una visió empresarial al seu projecte.
Dates entrega de premis: Juny
Col·lectiu: CICLES FORMATIUS DE GRAU MIG I SUPERIOR.
+INFORMACIÓ http://jovesemprenedors.olot.cat/

Telèfon de contacte. 972 260152- Persona de ref. Carme Busquets.

_____________________________________________________
PREMIS  SALVADOR REIXACH

Temporalització: Anual.
2014- 14a Edició.
Organitza el Patronat d'Estudis Històris d'Oloti Comarca i els Amics de Santa Pau
Col·labora Ajuntament d'Olot, Ajuntament de Santa Pau, Consell Comarcal de la Garrotxa i Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació de Girona.
Descripció: Premis als millors treballs de recerca

Dates entrega de premis: Octubre
Col·lectiu: Hi podrà participar l’alumnat de Batxillerat que hagi presentat el Treball de Recerca durant el curs 2012-13 i que s’adigui a una de les tres modalitats que es convoquen: Estudis Comarcals, estudis Humanístics o bé estudis Socials i Artístics.

+INFORMACIÓ
http://pehoc.cat/premis-salvador-reixach/
 
________________________________________________________________________
PREMIS JORDI PUJIULA

Temporalització: Anual.
2014- 3a Edició.
Organitza el Patronat d'Estudis Històris d'Olot i Comarca 
Col·labora Ajuntament d'Olot, Ajuntament de Santa Pau, Consell Comarcal de la Garrotxa i Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació de Girona.
Descripció: Premis als millors treballs de recerca
Dates entrega de premis: Maig
Col·lectiu: Hi podrà participar l’alumnat de Batxillerat que hagi presentat el Treball de Recerca durant el curs 2012-13 i que s’adigui a una de les tres modalitats que es convoquen: estudis de Ciències de la Salut, estudis de Ciències Naturals o bé estudis Tecnològics.
+INFORMACIÓ
http://pehoc.cat/premis-jordi-pujiula/

___________________________________________________________
PREMIS ROBOLOT

Creació de robots: Minisumo, rastrejadors, minisumo lego, lego mindstorms NXT, altres.
Temporalització: Anual.
2014- 13a Edició.
Organitza INS La Garrotxa, Fundació Princep de Girona i Ajuntament d'Olot

Col·labora : veure l'apartat patrocinadors al web
Dates entrega de premis: 27 d'abril de 2014

Col·lectiu: A partir de 10 anys i segons les diferents categories.
+INFORMACIÓ
http://sites.google.com/site/robolot/home

____________________________________________________

CERTAMEN LITERARI RAMON VIDAL DE BESALÚ
Poesia, Narració, Treballs de Recerca

Temporalització: Anual.
2012- 18a Edició.
Organitza: Associació Cultural Tallaferro.
Col·labora: Ajuntament de Besalú. Diputació de Girona. 
Dates entrega de premis: 19 de gener de 2013

Col·lectiu: A partir de 7 anys en diferents categories.
+INFORMACIÓ
Biblioteca Ramon Vidal
C. Major, 15, 2n
17850 Besalú (Garrotxa)
Tel. 972 591004 i 972 590870