Xerrada i debat sobre salut mental en el marc del Projecte Iguals

Amb la participació de Compàs, el servei d’atenció i suport a la salut mental de l'Associació Talma, s'ofereixen xerrades a diferents municipis de la comarca amb l'objectiu de projectar una visió positiva i optimista sobre la salut mental

El passat dijous, 30 de març, es va iniciar a Granyena de les Garrigues el cicle de xerrades sobre salut mental organitzat per l'Oficina Jove de les Garrigues amb la participació de professionals i usuaris del centre Compàs, el servei d'atenció i suport a la salut mental de l'Associació Talma. Una quinzena de persones van assistir a la sessió, la majoria mares, pares i avis de joves de la localitat garriguenca.

La xerrada es va iniciar fent una breu presentació de l’entitat Talma i en concret del centre Compàs, posant de manifest els recursos a la comarca en temes de salut mental. Seguidament, les conferenciants van fer una breu introducció a les malalties mentals, causes, conseqüències, com se sent el propi malalt i com ha d’actuar la família en detectar-ne un cas.

Des de l'Oficina Jove de les Garrigues fan una valoració molt positiva de la primera xerrada del cicle perquè es va poder parlar obertament sobre la salut mental, complint amb l’objectiu del Projecte Iguals de sensibilitzar a la població en general, i en particular a mares, pares i padrins/es, trencar mites sobre temes tan importants i que afecten a tots com és la salut mental en l’adolescència.

Des de Compàs valoren positivament la jornada d’ahir a Granyena, ja que van poder donar a conèixer el servei que ofereixen a la comarca. A més, la temàtica va despertar l'interès dels assistents a la xerrada i va propiciar un debat improvisat sobre la salut mental.

Aproximar la salut mental a la societat, donant-li una visió positiva, poder donar eines per detectar i prevenir aquestes problemàtiques eren els objectius de Compàs per aquesta xerrada.

Cicle de conferèncie sobre salut mental

El cicle de conferències sobre salut mental consta de vuit conferències en diferents municipis de la comarca i s'emmarca dins el Projecte Iguals, endegat el 2016 per l'Oficina Jove de les Garrigues amb l'objectiu de parlar de manera oberta sobre la igualtat entre les persones per tal de trencar mites i estigmes per raó de sexe, salut, procedència i cultura, entre altres.

Les accions del projecte van adreçades, en aquest cas, al públic adult, als pares, mares, avis, tiets, etc., que conviuen amb joves i que tenen molt a dir en la seva educació.

Aquest 2017 s'enceta una nova línia de treball dins d'aquest Projecte Iguals en què es vol abordar la salut mental de les persones des d'una perspectiva real, propera i sense estigmes.

Per fer-ho possible, l'Oficina Jove de les Garrigues col·labora amb Talma, una associació sense afany de lucre que treballa en l'atenció, suport i prestació de serveis a persones amb discapacitat, trastorn mental i/o risc d'exclusió social de la comarca de les Garrigues.

En concret, les xerrades s'estructuren a partir de les intervencions tant dels professionals del recurs de salut mental Compàs com dels propis usuaris, experts tots ells en la temàtica i capaços de donar resposta a les preguntes i dubtes del públic.

 

Calendari de conferències programades

Ajuntament de Granyena de les Garrigues - 30 de març - 19.30 - Sala del Ball

Ajuntament d'Arbeca - 11 d'abril - 19.00 - Sala Màrius Torres

Associació de Dones de Bovera - 15 de juny - 19.30 - Centre Cívic

Ajuntament de Castelldans - 10 de novembre - (hora per determinar) - Biblioteca

Ajuntament de Bellaguarda - (Per determinar) - Sala Polivalent

Ajuntament de L’Albagés - (Per determinar) - Sala del Vídeo

Ajuntament de La Floresta - (Per determinar) - Local Social

Ajuntament de Cervià de les Garrigues - (Per determinar) - Sala Polivalent

Comentaris
Actualmente no hay comentarios!

Escribe te comentario:

=

Otras noticias

Otras noticias

XERRADA: AJUDES I ACCES A L'HABITATGE PÚBLIC

Quins ajuts hi ha? En aquesta xerrada podreu conèixer els ajuts en matèria d’habitatge i com es poden sol·licitar.

TALLER: DESPERTADOR D'INQUIETUDS

Quines són les teves motivacions i els teus reptes? Com afrontar-los? T’agradaria descobrir quines són les teves motivacions, interessos, reptes... ...

TALLER DE MÀRQUETING DIGITAL

Tens alguna idea de negoci o t'agradaria formar-te en comunicació i màrqueting digital?

OFICINA JOVE DE L'ALT URGELL 19 Noviembre 2019

Tallers 25N: Autodefensa feminista / Feminisme per a homes en re-construcció

Dia internacional per a l eliminació de la violència masclista Divendres 22 de novembre, 18 a 21h La Seu d'Urgell

OFICINA JOVE DE L'ALT URGELL 18 Noviembre 2019

Tallers Moneo - Educació familiar durant l'adolescència

El Pla de Sant Tirs 18 i 25 de novembre, de 19 a 20.30h Adreçat s a famílies amb fills i filles adolescents