Una setantena de professionals assisteixen a la jornada tècnica sobre salut i joves

Avui 16 de maig s'ha celebrat a l'Espai Jove Kesse la 5a Jornada Tècnica de Salut Jove "Salut i joves. Posa’t al dia! Espai Jove de Salut d’H2o: 10 anys de salut i joves al territori”. Una trobada organitzada per l’entitat H2o i l'Oficina Jove del Tarragonès, servei promogut en col·laboració per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Tarragonès i l'Ajuntament de Tarragona.

 

La jornada s’ha iniciat amb la intervenció de David Tello, president de l’associació Chrysallis Associació de Famílies de menors Trans de Catalunya, que ha presentat els serveis que ofereix l’entitat. A continuació, Rosa Almirall, ginecòloga i creadora del servei Trànsit ha presentat Trànsit: Nou model d´atenció a la salut de les persones Trans*. Per acabar el primer dels dos blocs, Luis Villegas, coordinador de programes de Stop Sida, ha parlat sobre Una resposta comunitària a la promoció de la Salut Sexual entre la comunitat LGBTI+. Luis ha apuntat que “les entitats com Stop Sida o Chrysallis són eines d’apoderament per a les persones”.

 

El segons dels blocs, que ha fet referència a Joves, Adolescències i Sexualitats, s’ha iniciat amb la intervenció de Sílvia Aldavert Garcia, coordinadora de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears, que ha parlat sobre “drets sexuals i reproductius”. Sílvia ha destacat, entre altres idees, que “avui en dia vivim un moment dur i cruel contra els drets sexuals i de les persones”. A continuació, Jordi Baroja Benlliure, director de CJAS, Centre Jove d’Atenció a la sexualitat, ha basat la seva intervenció en “Joves i sexualitat: Petita història de mites i llegendes del segle XXI”. Per cloure aquest bloc, David Paricio Salas, director de Sida Studi ha fet la xerrada “Intervencions sobre salut sexual adreçades a joves, estem responent a les seves necessitats reals?”.

 

Per cloure la jornada, les persones tècniques de l’entitat H2o han fet un recorregut pels 10 anys d’Espai Jove de Salut de l’entitat. H2o és un col·lectiu Gai, Lesbià, Bisexual i Transsexual del Camp de Tarragona, que treballa, entre altres coses, amb salut i joves al territori. La jornada ha permès a les persones assistents tant aprofundir en les temàtiques tractades com establir contactes amb altres persones professionals assistents i ha servit per posar de manifest la necessitat de treballar coordinadament i unir esforços entre el sector públic, el privat i les entitats del tercer sector per tal d’abordar les diversitats de gèneres i sexualitats diverses des d’una perspectiva integral.

Comentaris
Actualmente no hay comentarios!

Escribe te comentario:

=

Otras noticias

Otras noticias
OFICINA JOVE DE LA SEGARRA 14 Noviembre 2019

NOU CANAL INFORMATIU D'OCUPACIO

Des d'Oficina Jove de la Segarra hem creat un nou canal per estar al dia de les ofertes de treball, ofertes formatives i programes d'ocupació de la Segarra ...

Les Borges analitza com funcionen les violències sexuals en els espais festius per a eradicar-les

L'Ajuntament de les Borges Blanques està duent a terme un procés de recol·lecció d’informació sobre el funcionament de les violències sexuals ...

OFICINA JOVE DEL MARESME 12 Noviembre 2019

Butlletí de Novembre - Mobilitat Internacional del Maresme

Ja pots consultar el butlletí de notícies d'aquest mes del Servei de Mobilitat Jove del Maresme.

OFICINA JOVE DEL MARESME 12 Noviembre 2019

Xerrada Amor romàntic i violència de gènere a les sèries per a adolescents

Biblioteca Pública de Cabrils, dijous 14 de novembre a les 19h.