JOVES EN POSITIU

OFICINA JOVE DE LA SEGARRA 2019 Octubre 04
Avui coneixerem l'experiència del Zanke, un jove de 18 anys que fa un any que ha arribat a Cervera.

Bon dia, avui coneixerem la historia d’un jove que fa poc que viu a la nostra comarca però que ara ja la considera casa seva. Pels qui no et coneguin, et podries presentar Zanke?

Bon dia. Em dic Zanke Girasuba, tinc 18 anys i visc a Cervera. Fa 1 any i mig que vaig arribar, juntament amb la meva mare, procedent de Mali. Vaig venir amb ella perquè el meu pare ja vivia aquí.

Quina és la teva trajectòria acadèmica i laboral?

Quan vaig arribar, el meu pare em va preguntar què volia estudiar. Jo li vaig dir que volia aprendre coses relacionades amb l’electricitat o la pintura ja que sempre he volgut treballar d’això. Llavors, em va apuntar a l’Institut Antoni Torroja ja que hi fan un curs per ser auxiliar de pintura.

Aquest curs és un Programa de Formació i Inserció (PFI) on, durant l’any, feu un període de pràctiques. Recordes a quina empresa les vas fer? Era l’empresa que volies?

Sí. Quan va ser l’hora de triar el lloc de pràctiques, l’Antonio (el meu professor) em va preguntar on les volia fer. Jo li vaig dir que volia anar a una empresa de mobles d’aquí Cervera molt coneguda perquè sabia que tenien un departament de pintures. Després, va parlar amb ells sobre la possibilitat d’anar-hi i, al final, vaig estar fent pràctiques allà durant 3 mesos.

I quan vas acabar les pràctiques què vas fer?

Quan vaig acabar em van oferir la possibilitat de treballar allà. Abans, però, havia de fer un mes de vacances perquè no era possible firmar el contracte de seguida i volien que millorés la comprensió del català i castellà. Després de fer un intensiu, l’empresa va trucar a l’Antonio per comentar-li si jo podia fer una entrevista amb ells. Vaig anar-hi i em van explicar quina seria la meva feina, el meu horari, el sou.

I què tal l’experiència?

Molt bé, està molt bé perquè abans no entenia ni sabia parlar res. Però l’Antonio va tenir molta paciència per ensenyar-nos a parlar i escriure coses sobre pintura.

A banda del que et van ensenyar a l’institut, has fet algun curs d’idiomes?

Sí, he fet classes de català i castellà però també de full de càlcul, escriptura i informàtica per formar-me bé.

Creus que això t’ha ajudat, a banda de la feina, pel teu dia a dia?

Molt, perquè a la feina no volen ningú que no entengui ni sàpiga parlar català o castellà perquè, com jo, considero molt important poder-te comunicar amb els companys de feina. Si no saps parlar, és més difícil. Quan feia les pràctiques, em costava i per això, quan les vaig acabar, em vaig apuntar a l’Escola d’Adults a aprendre català. Jo crec que gràcies a això, després, quan em van avisar per fer l’entrevista, em van donar la feina per començar la setmana següent.

Ara estàs treballant, però tens pensat ampliar la teva formació ja sigui en temes de pintura o electricitat?

Sí. Ara estic treballant amb el tema de pintura, que m’agrada molt, però no descarto fer algun curs sobre electricitat o ampliar el de pintura en un futur.

Gràcies Zanke per haver compartit aquesta estona amb nosaltres i molta sort en el futur.

Moltes gràcies a vosaltres.

Comentaris
Actualmente no hay comentarios!

Escribe te comentario:

=

Otras noticias

Otras noticias

Formació: Les relacions afectives en el marc de la intervenció social amb joves

Tallers d'acompanyament emocional i interseccionalitat 24 i 31 d'octubre La Seu d'Urgell

OFICINA JOVE DEL MARESME 17 Octubre 2019

Octubre 2019 - Campanya informativa OJM

Què és un esplai? Què és un cau? Quants hi ha al Maresme? Descobreix-ho a la nova campanya temàtica del mes d'octubre!

OFICINA JOVE DEL MARESME 15 Octubre 2019

CURS GRATUÏT A MATARÓ - GARANTIA JUVENIL

El proper 21 d'octubre s'inicia un curs gratuït d'auxiliar d'ajuda a domicili: ajuda psicosocial a persones amb dependència, a Mataró.

OFICINA JOVE DEL MONTSIÀ 11 Octubre 2019

Concurs Calendari Montsià Jove 2020

Comença la tercera edició del Concurs d'Instagram de l'Oficina Jove del Montsià! Participa!

OFICINA JOVE DEL MONTSIÀ 11 Octubre 2019

El Consell Comarcal del Montsià contractarà a cinc persones joves en pràctiques beneficiàries de Garantia Juvenil

El Consell Comarcal del Montsià rep una subvenció en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020 per a la contractació de persones ...