Joventut tramitarà un nou reglament de la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil formada per més de 300 Punts d'Informació i Oficines Joves

Nactional 2018 Junio 27

La Direcció general de Joventut del Departament de Treball Afers Socials i Famílies aprovarà un nou Decret que regularà la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ) amb l’objectiu de definir les funcions dels equipaments  i serveis que en formen part, així com les característiques i els criteris de qualitat que han de garantir. La XNEJ està formada actualment per 294 Punts d’Informació Juvenil i 41 Oficines Joves arreu de Catalunya i el reglament establirà el treball en xarxa d’aquests, l’apropament al territori i els criteris d’innovació, creativitat, inclusió i participació de la població jove, incorporant la utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Així mateix, el reglament estarà alineat amb la Carta Europea de la Informació Juvenil aprovada aquesta primavera per l’Assemblea general de l’Agència Europa d’Informació i Assessorament per als joves, de la qual l’Agència Catalana de la Joventut en forma part.

El contingut del nou reglament de la XNEJ ha estat debatut i consensuat  aquest matí en el marc de la Trobada dels professionals de joventut de la xarxa celebrada a la Casa del Mar de Barcelona, que ha comptat amb la participació de 160 persones. A partir d’ara, s’iniciarà la tramitació formal com a Decret del Govern de la Generalitat, i es donarà així compliment a la Llei de Polítiques de Joventut.

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, ha recordat que fa 10 anys que es va posar en funcionament la primera Oficina Jove del país, i que actualment la XNEJ és un exemple de treball coordinat, de servei integral i de finestreta única per a l’emancipació i les oportunitats per als i les joves. En aquest sentit, ha destacat que la informació juvenil, l’orientació i l’assessorament especialitzat han esdevingut elements clau per als processos d’emancipació de les persones joves.

En la trobada, també hi ha participat la directora de l’Agència Europea de la Informació Juvenil, ERYICA, Eva Reina, que ha presentat la Carta de principis de la informació juvenil aprovada per l’assemblea general d’ERYICA al mes d’abril a Cascais (Portugal), així com els continguts de l’estudi sobre els serveis d’informació juvenil al 2030.

En el marc de la jornada s’ha presentat la Cartera de Serveis de la DGJ i l’ACJ per a la XNEJ i el projecte del Pla Pilot per a la Inclusió als equipaments i serveis de la XNEJ, amb la voluntat de fer els serveis més oberts i propers a tots els perfils de joves. El director de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, ha clos la jornada.

Comentaris
Actualmente no hay comentarios!

Escribe te comentario:

=

Otras noticias

Otras noticias

JOVES EN POSITIU

Avui coneixerem l'Ethan Barea, un jove guissonenc músic de 17 anys que actualment està estudiant el batxillerat artístic-escènic a l’Ondara de Tàrrega. ...

Butlletí "Va de joves" mes de juliol

Ja pots assabentar-te de les últimes notícies del mes de juliol.

I JORNADA "CONNECTEM LA SEGARRA"

Des de la Xarxa d'Inserció Laboral estem preparant la primera jornada d'ocupació que es realitzarà el 25 de setembre a les instal·lacions del CEI ...

Campanya 'També És Cosa Meva. Per un Alt Urgell lliure de violències masclistes i LGBTIQfòbia'

Campanya de sensibilització per eradicar les violències masclistes i la LGBTIQfòbia. Punts d'atenció lila a les principals FM de la comarca. Més ...

Concurs Calendari Montsià Jove 2020

Prepara't per a la tercera edició del Concurs d'Instagram de l'Oficina Jove del Montsià!