Emprenedora del mes de setembre - OJAU

Júlia Garriga Bonnín - Quatre cinquens

1.    Ens pots explicar breument en què consisteix el teu negoci?

És una joieria artesanal amb un estil personal i contemporani. El que caracteritza les meves joies és el seu toc minimalista i que estan dissenyades i fetes 100% per mi. Si passeu pel carrer i mireu l’aparador, m’hi veureu fent les joies, perquè tinc el taller a la mateixa botiga. Vull que els clients vegin que el producte és artesanal i fet allà mateix, també perquè apreciïn tota la feina que hi ha darrere d’una sola peça. M’agrada que sigui un negoci proper, que també estigui obert a encàrrecs personals i variacions de peces meves, com fer-hi gravats o canviar-ne el material.

2.    Quan et va sorgir la decisió d’emprendre?

No em va sorgir d’un dia per l’altre, sinó que m’hi vaig anar encaminant a poc a poc. La joieria havia estat una afició des de la meva època al batxillerat, però vaig començar a estudiar una altra carrera. Quan em vaig adonar que els meus estudis no em realitzaven, vaig decidir tirar cap a la joieria, perquè sempre m’ha fet molt feliç. Un cop vaig començar a professionalitzar-me en diversos tallers, vaig obrir un compte d’Instagram per mostrar les peces que anava fent. Després van venir les fires d’artesania i, finalment, la botiga, que em fa molt feliç haver obert recentment.

3.    Vas fer algun tipus d’avaluació prèvia o et vas llençar directament? Quins passos vas seguir?

Quan vaig començar a participar a fires arreu de Catalunya, els meus pares —que sempre m’acompanyen per ajudar-me— van veure que això de la joieria no era només una afició meva, sinó que agradava als clients i podia ser un negoci. De seguida em van animar a emprendre un projecte més sòlid. Em van assessorar per fer el següent pas, que era obrir una botiga i, finalment, ho vaig fer a La Seu, que és la meva ciutat. Aquí, les meves joies tenen molt bona acollida perquè la gent aprecia el comerç local i, a més, em sento a casa.

4.    Quins creus que són els principals avantatges i desavantatges per treballar per un mateix?

De moment, sobretot hi veig avantatges, potser perquè tot just estic començant! Emprendre el teu propi projecte és un procés esgotador però molt intensa. Al cap i a la fi, estàs seguint la teva passió. Faig el que m’agrada, amb les meves pròpies normes, seguint els meus propis gustos i influències. Si treballés per una altra persona, sé que no podria fer tot això. Segurament, el desavantatge més gran que m’he trobat fins ara és que porto la botiga sola. En els tallers on he estudiat, sempre he tingut companyes entre les quals ens recolzàvem i animàvem i ara me n’he de sortir tota sola. De totes maneres, vull que el meu taller aculli aquells clients interessats a participar en la creació de les seves pròpies joies. Crec que pot ser una experiència emocionant, però això serà en un futur.

5.    Què volies ser de gran?

Sempre he pensat que em dedicaria a alguna cosa relacionada amb la tecnologia. Devia pensar així perquè a casa meva tant els pares com la germana s’hi dediquen, però no havia somiat en cap professió concreta. La creació artística tampoc no em cridava l’atenció, perquè no tenia gaire paciència. Va ser quan vaig descobrir la joieria que alguna cosa se’m va encendre a dintre. Em va apassionar de seguida i al final m’hi he acabat dedicant. Si m’ho haguessin dit de petita, no m’ho hauria cregut!

6.    Alguna recomanació per gent que vulgui emprendre?

L’emprenedoria és un repte que cal prendre’s seriosament. Estàs fent una aposta en tu mateix i això ha d’anar lligat amb creure amb el que fas, però també amb ser rigorós i estudiar bé tots els pros i contres, què poses en joc i quan arribaran els beneficis. Quan has descobert la teva vocació, l’emprenedoria és el camí professional que et farà més feliç, fins i tot si et costa posar-te el barret de l’empresari. Jo crec que si fas les coses amb honestedat i ets fidel a tu mateix, el que reps sempre és positiu. Al final, estàs convertint la teva passió en una professió.

 

Comentaris
Actualmente no hay comentarios!

Escribe te comentario:

=

Otras noticias

Otras noticias
OFICINA JOVE DEL MARESME 03 Diciembre 2019

Inscripció a les proves específiques d’accés a ensenyaments esportius

Fins a l’11 de desembre, per a 8 esports a diversos nivells.

OFICINA JOVE DEL MARESME 02 Diciembre 2019

SALES D'ESTUDI A MATARÓ - GENER 2020

Ja pots consultar els equipaments i horaris disponibles!

OFICINA JOVE DEL MARESME 29 Noviembre 2019

Campus tecnològic de Nadal - Xnergic Tecnocampus

Nadal 2019 - Adreçat a joves de 12 a 18 anys

XERRADA: AJUDES I ACCES A L'HABITATGE PÚBLIC

Quins ajuts hi ha? En aquesta xerrada podreu conèixer els ajuts en matèria d’habitatge i com es poden sol·licitar.

TALLER: DESPERTADOR D'INQUIETUDS

Quines són les teves motivacions i els teus reptes? Com afrontar-los? T’agradaria descobrir quines són les teves motivacions, interessos, reptes... ...