OFICINA JOVE GARRAF
Edifici TOC C/ de Sant Sebastià, 11
Vilanova i la Geltrú 8800
De dilluns a divendres de 10 a 14 h i de dimarts a dijous de 16 a 19 h
93 893 77 77
Serveis oferts

Treball

Si busques feina i no saps per on començar. Si vols saber quins són els teus drets laborals. Has pensat en marxar a treballar a l'estranger? Potser a l'administració pública? O t'estimaries més iniciar un projecte d'autoocupació? Necessites un cop de mà per fer el teu currículum?


Aquí hi trobaràs respostes als teus dubtes i molta informació per a orientar-te en el món laboral.

Si necessites orientació per trobar o canviar de feina. Si tens dubtes amb la teva nòmina o contracte de treball. Si t'han acomiadat i no tens clars els teus drets. Vine a l'Oficina Jove Garraf.

Cal demanar cita prèvia per quedar amb l'orientadora laboral. Per consultar els recursos i les ofertes de feina es pot fer en l'horari habitual de l'Oficina Jove.

MARC LEGAL

A partir dels 16 anys tota persona pot accedir al món laboral, a Catalunya.

El salari mínim interprofessional (SMI) per al 2019 és de 30 € al dia o de 900 € al mes per a totes les edats segons va aprovar el Consell de Ministres, fet que suposa un increment del 22,3 %. Cal tenir en compte, però, els salaris marcats pels convenis col·lectius de cada sector. En cap cas, però, seran inferiors al SMI.


Per conèixer tots els teus drets laborals pots consultar l'Estatut dels Treballadors, que marca els drets mínims dels treballadors/es i tots els Convenis Col·lectius d'obligada aplicació per tot el territori de Catalunya.
 

El CURRÍCULUM I LA CARTA DE PRESENTACIÓ

Quan volem accedir a un lloc de treball és necessari que prèviament haguem fet el nostre currículum vitae, que és el recull de les nostres dades personals, acadèmiques i professionals.El currículum ha de ser breu, senzill, clar, veritable, concret i específic per a cada cas.

Molt sovint juntament amb el currículum cal presentar una carta de presentació amb els motius pels quals ens interessa aquell anunci, empresa...A l’Oficina Jove Garraf t’ajudem a fer aquests documents.

Model de Currículum.
 

ON BUSCAR FEINA

La feina de buscar feina requereix d'una tasca activa per part del propi interessat/ada. Tanmateix, hi ha diverses administracions i recursos que us hi poden ajudar. 

Oficina Jove Garraf 

A l'Oficina Jove disposem d'ofertes de feina que ens fan arribar empreses i serveis de la comarca, moltes pensades específicament per a joves. A més tenim un recull de les ofertes de feina dels mitjans de comunicació de la comarca i d'altres serveis d'ocupació. Les trobaràs al nostre Tauler d'anuncis!

Xarxa de Serveis Locals d'Ocupació

Tots els municipis de la comarca disposen de serveis locals d’ocupació on et podran orientar, a més disposen de borsa d’ofertes de feina. A la  web de la xarxa de Serveis Locals de la Diputació de Bracelona podràs consultar les ofertes de feina dels diversos serveis d'ocupació, però per inscriure't a les ofertes has d'estar donat d'alta, prèviament, a un d'aquests serveis.

Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC)

La intermediació en el mercat laboral és un servei ofert pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), amb la finalitat de posar en contacte als demandants d'ocupació inscrits a la base de dades del SOC amb aquelles empreses que han presentat ofertes laborals adients al seu perfil professional.
Per inscriure-s'hi cal anar a l'Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) més propera i portar el DNI, la llibreta de la Seguretat Social (si s'ha treballat anteriorment se'n té una de pròpia) i els justificant de la titulació professional o acadèmica. Aquest tràmit també es pot fer per Internet.

Empreses de treball Temporal
Les ETT posen a disposició d'altres empreses, de manera provisional o transitòria, treballadors que prèviament han contractat i incorporat a la seva plantilla. L'ETT contracta, paga el sou i exerceix el poder disciplinari. L'empresa usuària utilitza els serveis, fixa la feina i exerceix l'autoritat.

Buscar feina per Internet
Des de l’Oficina Jove Garraf et podem ajudar a conèixer les webs on buscar feina per la nostra comarca i rodalia. Més enllà de les nostres comarques a la web de la Direcció General de Joventut pots trobar molts enllaços que et poden ser d'utilitat a l'hora de buscar feina.

SERVEI D'EMPRENEDORIA

L'autoocupació és una opció que prenen moltes persones com a solució a la seva situació personal d'atur o de millora de les seves condicions de treball. La creació de la pròpia empresa requereix un plantejament seriós per veure la viabilitat del negoci i, a partir d'aquí, donar forma jurídica a la empresa i fer tots els tràmits per aconseguir-ho.

És un servei prestat per CP’AC ( Fundació per la Promoció de l'Autoocupació de Catalunya), de manera presencial, té la finalitat de fomentar l’esperit emprenedor i promoure l’autoocupació, entre els joves de 16 a 35 anys. Així, per tal de donar suport als joves emprenedors que es plantegen la creació de la seva pròpia empresa se’ls hi oferirà:

- Informació sobre formes jurídiques, tràmits i obligacions legals, ajuts i subvencions i línies de finançament.
- Orientació i assessorament personalitzat per a l’elaboració del pla d’empresa i per a l’avaluació de la viabilitat del projecte.
- Acompanyament en el procés de recerca de recursos i d’inici de l’activitat fins a la consolidació del negoci.
- Finançament, mitjançant una línia de microcrèdits, per a la posada en marxa del negoci.

També està pensada per donar suport als joves emprenedors que tenen dubtes sobre el seu projecte d'autoocupació. Aquest nou servei és gratuït i  funciona amb cita prèvia, per tant cal demanar cita a l'Oficina Jove Garraf o per correu electrònic a garraf@oficinajove.cat

Més informació sobre autoocupació a la web jove.cat.

 

TREBALLAR A L'ESTRANGER

EUROPASS
És el Currículum Vitae Europeu, que acredita les qualificacions professionals i les competències personals en relació al món laboral. L'objectiu de l'EUROPASS és que qualsevol persona treballadora comunitària pugui aportar una documentació uniforme i comprensible a l'hora de cercar feina en qualsevol país de la Unió.

Des d'aquí trobaràs més informació i els documents per completar el teu dossier Europass.

 

LA XARXA EURES

L'objectiu d’aquesta Xarxa de Serveis Europeus d'Ocupació és proporcionar informació, assessorament i serveis de recerca de feina per a persones i empreses que vulguin beneficiar-se del principi de lliure circulació. Eures compte amb una xarxa de consellers per donar servei personalitzat i proper.
Des d'aquí podeu accedir a tota la informació de la xarxa Eures

 

TREBALL EN PRÀCTIQUES

Hi ha diverses opcions per fer pràctiques a l'estranger, normalment aquests programes estan finançats per la Unió Europea per tal de potenciar el coneixement d'altres cultures i la mobilitat dels treballadors dins del seu territori. 

Clica aquí per consultar els programes de pràctiques. 

Alguns d'aquests programes es gestionen des del Servei d'Ocupació de Catalunya, és el cas del Programa Eurodissea i Erasmus + Per participar en aquests programes cal tenir més de 18 anys, un coneixement de l'idioma del país d'acollida i formació relacionada amb el lloc de treball concret.

 

TREBALL AMB CONTRACTE

Hi ha diferents possibilitats per treballar a l'estranger. Si es vol només per uns mesos a l'estiu es pot acudir a diferents empreses que proporcionen feines relacionades amb el món de l'hostaleria, au-pair, recollida de fruita. Cal tenir en compte que aquestes empreses cobren una quota per tots els tràmits. 
També podeu optar per buscar feina pel vostre compte un cop al país de destí o, des d'aquí, mitjançant internet. 

Consulteu els enllaços per buscar feina a l'estranger. 

Consulta les agències que ofereixen feina a l'estranger.

 

FORMACIÓ OCUPACIONAL I CONTÍNUA

És una formació no reglada orientada al món laboral, de tipus pràctic que permet obtenir un coneixement professional. Al final de la formació s’obté un diploma del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. La durada d'aquests cursos és variable, i a més de la formació específica, hi ha mòduls de català, de seguretat i higiene en el treball, i de recerca de feina.

Com accedir a un curs?

Les persones en situació d'atur es poden posar en contacte directament amb els centres que ofereixen aquest tipus de formació. I també poden adreçar-se a un Punt d'Informació del Servei  d'Ocupació de Catalunya. Si no estan donades d'alta d'aquest servei hauran de fer-ho.
Les persones que tenen feina i que volen fer un curs de reciclatge, caldrà que es dirigeixin directament als centres que els imparteixen.

Cercador de Cursos de Formació Ocupacional a Catalunya.

 

OFERTES DE FEINA

A l'Oficina Jove del Garraf podràs trobar les ofertes actualitzades de la comarca i rodalia. Les que ens fan arribar les mateixes emprerses i les dels serveis d'ocupació i altres organismes de la comarca.

Si vols veure les ofertes de treball de l'Oficina Jove del Garraf , entra al Tauler d'anuncis.