OFICINA JOVE GARRAF
Edifici TOC C/ de Sant Sebastià, 11
Vilanova i la Geltrú 8800
De dilluns a divendres de 10 a 14 h i de dimarts a dijous de 16 a 19 h
93 893 77 77
Serveis oferts

Sexualitat i afectivitat

En les relacions sexuals intervenen factors educatius i culturals que determinen variacions en el comportament sexual dels individus d'acord amb les seves vivències i/o aprenentatges.

S'expressa amb les carícies, la nuesa, els petons, la masturbació, l'exploració del propi cos i el de l'altre... junt amb els sentiments i les sensacions, així com la comunicació i el respecte per l'altre.

El "petting" és practicar el sexe sense penetració. És l'estimulació amb carícies, petons, abraçades i masturbacions mútues que ens porta al coneixement propi i al de la nostra parella.

Arribarà el moment en qual ens sentirem preparats per iniciar les relacions sexuals amb penetració; hem de tenir amb compte quins són els riscos i com ens podem protegir.

De mètodes anticonceptius, per evitar l'embaràs, n'hi ha molts: el preservatiu o “condó” masculí i femení, els anticonceptius hormonals (píndoles hormonals, anell vaginal, pegat, implants subcutanis, injectables musculars), el diafragma i el diu.

Però només els preservatius prevenen també de les malalties de transmissió sexual, per tant són els més indicats per quan no es té una parella estable o per les primeres vegades.

CONSULTES JOVES

 • Assessoria de sexualitat i afectivitat de l'Oficina Jove Garraf:  és un servei gratuït que et permet informar sobre mètodes anticonceptius i tractament postcoital (píndola de l'endemà), informar sobre Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) i VIH / sida, taller del preservatiu; aprendre a utilitzar-lo, dispensació gratuïta de preservatius masculins i femenins, orientació psicològica, oferir material divulgatiu de prevenció, espai de consulta bibliogràfica.
  Horari:
  Tots els dijous de 16 a 19h a l'Oficina Jove Garraf. Tel. 678 508 612.
   
 • Consulta Jove de l'ASSIR (Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva): és un servei gratuït, que et permet informar i iniciar el tractament, si cal, de mètodes anticonceptius i tractament postcoital (píndola de l'endemà), informar sobre Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) i VIH / sida, consulta per retard en la menstruació i/o sospita d'embaràs, prova ràpida de detecció del VIH. 
  Horari:
  Dimarts de 15 a 20h al CAP Jaume I. C. Manuel Marquès, s/n. 1a planta. 08800 Vilanova i la Geltrú. Tel. 93 893 12 16.
  Dilluns, dimarts, dimecres i divendres també atenen a la consulta general de l'ASSIR.