OFICINA JOVE GARRAF
Edifici TOC C/ de Sant Sebastià, 11
Vilanova i la Geltrú 8800
De dilluns a divendres de 10 a 14 h i de dimarts a dijous de 16 a 19 h
93 893 77 77
Serveis oferts

Formació i capacitació

Estudiar et serveix per aprendre i créixer personalment i és, sens dubte, la porta d'entrada al món laboral. Si bé l'etapa de formació de la persona no té data de caducitat, és precisament ara, quan ets jove, que has crear-te les bases que et permetin triar amb llibertat el teu futur professional. La ciutat t'ofereix una sèrie de recursos i serveis perquè puguis fer-ho. Anima't a estudiar!

Et recordem que a l'Oficina Jove Garraf et podem informar i orientar sobre els diversos estudis i les seves sortides professionals.

ENSENYAMENTS REGLATS

ESO

L'ESO és l'Ensenyament Secundari Obligatori que han de cursar tots els nois i les noies de 12 a 16 anys, amb un total de quatre cursos.

Un cop acabat l'ESO s'obté el títol de Graduat en Ensenyament Secundari, amb el qual es pot continuar estudiant el batxillerat o un cicle formatiu professional de grau mitjà.

Més informació sobre l’ESO

L'Institut Obert de Catalunya  permet estudiar, a majors de 18 anys, l'ESO a distància de manera telemàtica.

 

PROGRAMES DE FORMACIÓ I INSERCIÓ

Aquests programes s'adrecen als joves més grans de 16 anys que finalitzen l'etapa de l'ensenyament secundari obligatori sense haver obtingut el títol de graduat/ada en educació secundària obligatòria. La voluntat és donar noves oportunitats per continuar els itineraris formatius i millorar les seves possibilitats d'inserció laboral.

Més informació

A la comarca,  trobaràs diversos centres a Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú. Consulta aquí l'oferta d'aquests programes.


FORMACIÓ PROFESSIONAL

Els cicles formatius són ensenyaments de formació professional teòrics i pràctics. La seva finalitat és la preparació de l'alumne/a perquè pugui exercir una activitat professional en un camp laboral concret. Aquesta formació professional compta amb una part important de pràctiques a les empreses  i no té matèries comunes.

Hi ha dos nivells el Grau Mitjà, que cal tenir l’ESO i el Grau Superior, que cal tenir el batxillerat. En cas de no tenir els estudis hi ha la convocatòria de proves d’accés, anualment.

Més informació sobre formació professional
 

ENSENYAMENTS ARTÍSTICS

Per aquelles persones que tenen habilitats i sensibilitat artística hi ha ensenyament homologats d’arts plàstiques i disseny, música, dansa i art dramàtic.

La voluntat d’aquests estudis és formar per la pràctica professional en aquests àmbits artístics. Aquests estudis tenen diversos nivells de formació i cal demostrar certes habilitats per cursar-los.

Més informació sobre artístics
 

ENSENYAMENTS D’ESPORTS

La formació dels tècnics d'esports, que tradicionalment havien impartit les federacions esportives i l'Escola Catalana de l'Esport, està actualment en un procés de canvi pel que fa a l'estructura, la durada, els requisits d'accés i les característiques dels centre i del professorat.

Aquest canvi implica la consideració com a ensenyaments de règim especial que condueixen a l'obtenció del títol de tècnic o tècnica d'esports i tècnic o tècnica superior d'esport en l'especialitat cursada, que tenen validesa acadèmica i professional.

Més informació sobre ensenyaments d’esports.
 

ENSENYAMENTS D’IDIOMES

S'imparteixen a les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI), que són els centres públics d'ensenyaments d'idiomes moderns a adults, i que ofereixen la possibilitat de matricular-s'hi de manera oficial o per lliure.

La durada dels estudis varia en funció de l'idioma, però tots s'estructuren en 3 nivells: bàsic, Intermedi i avançat.

Per accedir als ensenyaments d'idiomes cal tenir 16 anys o 14, si es vol estudiar un idioma diferent al dels estudis d'ESO.

L'Escola oficial d'idiomes del Garraf a Vilanova i la Geltrú, imparteix l'anglès i l'alemany.

Més informació sobre les escoles d’idiomes.


ENSENYAMENTS NO REGLATS O COMPLEMENTARIS

Has pensat, a fer de les teves habilitats o els teus interessos alguna cosa més que un simple entreteniment? No t'agradaria dedicar el temps lliure a aprofundir, formar-te i especialitzar-te en alguna de les teves afeccions? Moltes entitats, públiques i privades, lucratives i sense ànim de lucre, organitzen cursos, cursets i tallers de tots els àmbits: fotografia, vídeo, excursionisme, esports, decoració, bricolatge, aeromodelisme, còmics, internet, informàtica, música, cuina, jardineria, tast de vins, teatre, ioga, literatura, idiomes, dansa... Segur que hi ha un curs adequat per a tu.

A l’Oficina Jove Garraf disposem de llistats de centres on es fan tot tipus de cursos de formació, demana’ns-els.

Els equipaments per a joves de la comarca organitzen cursos de forma periòdica, informa-te'n.


FORMACIÓ EN EL LLEURE

L'Educació en el lleure, com a part de l'educació no formal, és tota aquella intervenció educativa en situació de temps lliure i fora de l'ensenyament reglat i de l'àmbit familiar. La seva funció educativa és la transmissió de valors, tot contribuint a l'educació integral dels infants i els joves, utilitzant els recursos que ofereixen les activitats pròpies del temps d'esbarjo.

Si col·labores amb una entitat d'educació no fomal o d'educació en el lleure ja saps que és molt important tenir el diploma de monitor/a  o, si és el cas, el de director/a. Això et permetrà tenir uns recursos i una formació que farà que la teva feina sigui molt més rigorosa i eficaç.

Els Serveis de joventut de la comarca del Garraf organitzem periòdicament cursos de formació en el lleure, inform-te’n.

Més sobre formació en el lleure.


PERMISOS DE CONDUIR

La Formació vial és necessària per obtenir el diversos permisos de conduir, per tal de poder portar el volant d'una moto o d'un cotxe. Aquests permisos poden ser necessaris i valuosos a l'hora de cercar feina.

Més informació per treure's el carnet de conduir.