OFICINA JOVE DEL BAGES
Carrer Sant Blai, 14
Manresa 08241
Els matins de dilluns, dimarts i dijous de 9 a 14h i les tardes, de dilluns a divendres de 16 a 19h.
93 877 13 60
Serveis oferts

Educació i formació

Si tens dubtes sobre què estudiar, si vols saber diferents itineraris formatius, si no saps com fer-ho per demanar una beca,...a l'Oficina Jove et podem ajudar. 

 

Formació

 La formació té un paper fonamental en el desenvolupament de les competències de les persones i també en la millora de la qualitat de les nostres relacions amb el nostre entorn i context. Formar-te et serveix per aprendre i per créixer a un nivell personal i sens dubte és un dels vehicles d’entrada al món laboral. Sempre estàs a temps de iniciar-te en una aventura educativa, així que .. ara és l’hora!

 

Forma’t i informa’t ! l'Oficina Jove del Bages et podem informar i orientar sobre els diversos estudis i les seves sortides professionals. 

ENSENYAMENTS REGLATS

ESO

L'educació secundària obligatòria (ESO) és gratuïta. Comprèn quatre cursos acadèmics. Generalment s'inicia l'any natural en què es compleixen 12 anys i s'acaba als 16, tot i que l’alumnat té dret a romandre en el centre amb règim ordinari fins als 18.Un cop acabat l'ESO s'obté el títol de Graduat en Ensenyament Secundari, amb el qual es pot continuar estudiant el batxillerat o un cicle formatiu professional de grau mitjà.

 

Més informació sobre l’ESO

També tens la possibilitat de cursar-ho a distància : – IOC - Institut Obert de Catalunya  permet estudiar, a majors de 18 anys, l ‘ ESO a distància de manera telemàtica.

BATXILLERAT

El batxillerat és l'etapa que es cursa normalment entre els 16 i els 18 anys, tot i que és oberta a persones de qualsevol edat, ja sigui de forma presencial o a distància. És un cicle format per dos cursos de trenta hores lectives setmanals.

El batxillerat prepara els alumnes per a la seva incorporació a estudis posteriors, tant professionals com universitaris, i per a l'accés al món laboral.

 

Per a més informació sobre aquest estudis  cliclar aquí.

 

 

 

 

 

 PROGRAMES DE FORMACIÓ I INSERCIÓ

Els programes de formació i inserció estan adreçats als joves que compleixin com a mínim 16 anys d'edat i com a màxim 21 en l'any d'inici del programa, que hagin deixat l'educació secundària obligatòria sense obtenir-ne el títol i que, en el moment d'iniciar els programes, no segueixin estudis en el sistema educatiu ni participin en altres accions de formació. La voluntat és donar noves oportunitats per continuar els itineraris formatius i millorar les seves possibilitats d'inserció laboral.

Més informació

 

 

FORMACIÓ PROFESSIONAL

La formació professional capacita per a l'exercici qualificat de diverses professions i proporciona la formació necessària per adquirir la competència professional i el coneixement propis de cada sector.

Els cicles formatius són ensenyaments de formació professional teòrics i pràctics. La seva finalitat és la preparació de l'alumne/a perquè pugui exercir una activitat professional en un camp laboral concret. Hi ha dos nivells el Grau Mitjà, que cal tenir l’ESO i el Grau Superior, que cal tenir el batxillerat. En cas de no tenir els estudis hi ha la convocatòria de proves d’accés, anualment.

Més informació sobre formació professional

ENSENYAMENTS ARTÍSTICS

Els ensenyaments artístics proporcionen als alumnes una formació artística de qualitat i garanteixen la qualificació dels futurs professionals de les arts plàstiques, el disseny, la música, la dansa, l'art dramàtic i la conservació i restauració de béns culturals.

Aquests estudis tenen diversos nivells de formació i cal demostrar certes habilitats per cursar-los.

ENSENYAMENTS D’ESPORTS

Són ensenyaments de règim especial que tenen validesa acadèmica i professional a tot l'Estat. Capaciten per exercir professionalment la matèria esportiva en la modalitat i especialitat cursada.

 

Si estàs interessat en l’oferta formativa del Bages, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres, Oficina Jove del Bages.

Per a més informació sobre aquest estudis  cliclar aquí.

 

 

 

ENSENYAMENTS D’IDIOMES

S'imparteixen a les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI), que són els centres públics d'ensenyaments d'idiomes moderns a adults, i que ofereixen la possibilitat de matricular-s'hi de manera oficial o per lliure.

Per accedir als ensenyaments d'idiomes cal tenir 16 anys o 14, si es vol estudiar un idioma diferent al dels estudis d'ESO.

Per a més informació Escola Oficial d’idiomes de Manresa  clicar aquí.

Més informació sobre les escoles d’idiomes.

 

 ENSENYAMENTS NO REGLATS O COMPLEMENTARIS

No tot s’acaba en els estudis reglats!Has pensat en dedicar el teu temps lliure en formar-te, aprofundir i especialitzar-te en alguna de les teves aficions o hobbies? Doncs tens sort, perquè moltes entitats, públiques i privades, lucratives i sense ànim de lucre, organitzen cursos, cursets i tallers de tots els àmbits: fotografia, vídeo, excursionisme, esports, decoració, bricolatge, aeromodelisme, còmics, Internet, informàtica, música, cuina, jardineria, teatre, ioga, literatura, idiomes, dansa... Segur que hi ha un curs adequat per a tu.

A l’Oficina Jove del Bages tenim un llistat de centres i associacions  on es fan tot tipus de cursos de formació, demana’ns-els.

 

FORMACIÓ EN EL LLEURE

L'Educació en el lleure, com a part de l'educació no formal, és tota aquella intervenció educativa en situació de temps lliure i fora de l'ensenyament reglat i de l'àmbit familiar. La seva funció educativa és la transmissió de valors, tot contribuint a l'educació integral dels infants i els joves, utilitzant els recursos que ofereixen les activitats pròpies del temps d'esbarjo.

 

PERMISOS DE CONDUIR

La Formació vial és necessària per obtenir el diversos permisos de conduir, per tal de poder portar el volant d'una moto o d'un cotxe. Aquests permisos poden ser necessaris i valuosos a l'hora de cercar feina.

 

BEQUES I AJUTS

 Si no saps quina beca sol:licitar? Si tens dubtes en el tràmit ? Des de l’Oficina Jove del Bages t’ajudem.

Més informació sobre beques

Beques joves, subvencions, premis, si vols saber-ne més : cliclar aquí.

 Forma’t i informa’t ! l'Oficina Jove del Bages t’orienta !