Vols trobar una feina o ser ocupable? part 2

GLUP'S 2011 Octubre 10
El fet de tenir un treball, una professió o ser ocupable no és el mateix.
Com vàrem veure en la primera part d'aquest article d'opinió, el fet de tenir un treball, una professió o ser ocupable, no és el mateix.

La nostra ocupabilitat dependrà de la nostra capacitat per accedir i adaptar-nos als llocs de treball actuals i de la capacitat que tinguem per a ocupar les feines que puguin anar apareixent en el futur.

Aquest context pot resultar poc tranquil·litzador per uns i, probablement, excitant per uns altres, però, el que no es pot negar és que tot l'anterior ens situa en un entorn molt dinàmic que ens exigirà un esforç personal i econòmic permanent.

I després de tot, quin tipus de formació s'ha de realitzar?

Proposem algunes pautes per a elegir la formació a realitzar:

1. Escull la formació que t'agradi i que et professionalitzi. És a dir, ha de tenir una sortida laboral específica en el mercat. Les feines de " qualsevol cosa" no existeixen o bé són aquells llocs de treball rutinitzats, mal pagats i molt eventuals.

2. Si ja tens una professió, i t'agrada, participa en accions formatives que et permetin estar actualitzats. El mercat canvia i amb ell, canvien les formes de participar en aquest mercat laboral. No siguis d'aquells que creuen que la formació afecta només a un període de la seva vida.

3. Si ets dels que actualitzen periòdicament el seu perfil professional, no dubtis en perfeccionar-lo.

4. Si ets dels que els agrada evolucionar i progressar en la teva professió, implica't en accions formatives que et facilitin ser promogut si estàs en una organització o, si en l'actualitat no ho estàs, que et permetin accedir a un lloc de nivell superior al darrer que vares tenir.

5. Finalment, si ets conscient de què la teva professió actual està en vies d'extinció, patirà un canvi radical o bé t'interessa canviar, desenvolupa noves competències que, tenint com a base la teva formació actual, et capacitin per un canvi d'especialitat i/o professió.

Com es pot veure, la solució no estè en " queixar-se perquè el riu baixa crescut, sinó en saber adaptar-se a la corrent".

Font: Educaweb - http://www.educaweb.com -  extracte de la Notícia del 5/09/2011. Alejandro Martín, Director de l'Àrea Comercial dels ESIC, Campus Barcelona.
Comentaris
1G5UAA <a href="http://gbglqkimfmcu.com/">gbglqkimfmcu</a>, [url=http://xofmebkbsqhy.com/]xofmebkbsqhy[/url], [link=http://bwimeiplcbbu.com/]bwimeiplcbbu[/link], http://nblgrzbtzqod.com/
tadilcply
12/05/2017

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

Per nadal, marxem uns dies de vacances !!

L'Oficina Jove de Calàbria se'n va de vacances del 23 de desembre a l'1 de gener 2020.

OFICINA JOVE DEL MARESME 03 Desembre 2019

Inscripció a les proves específiques d’accés a ensenyaments esportius

Fins a l’11 de desembre, per a 8 esports a diversos nivells.

OFICINA JOVE DEL MARESME 02 Desembre 2019

SALES D'ESTUDI A MATARÓ - GENER 2020

Ja pots consultar els equipaments i horaris disponibles!

Garantia Juvenil. Vols ser beneficiari/a ? T'ho posem fàcil!!!

Busques un curs de formació?. Un programa de mobilitat internacional?. Has trobat una oferta laboral que et demanen ser de la GJ? O ets jove emprenedor/a ...