Una setantena de professionals assisteixen a la jornada tècnica sobre salut i joves

Avui 16 de maig s'ha celebrat a l'Espai Jove Kesse la 5a Jornada Tècnica de Salut Jove "Salut i joves. Posa’t al dia! Espai Jove de Salut d’H2o: 10 anys de salut i joves al territori”. Una trobada organitzada per l’entitat H2o i l'Oficina Jove del Tarragonès, servei promogut en col·laboració per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Tarragonès i l'Ajuntament de Tarragona.

 

La jornada s’ha iniciat amb la intervenció de David Tello, president de l’associació Chrysallis Associació de Famílies de menors Trans de Catalunya, que ha presentat els serveis que ofereix l’entitat. A continuació, Rosa Almirall, ginecòloga i creadora del servei Trànsit ha presentat Trànsit: Nou model d´atenció a la salut de les persones Trans*. Per acabar el primer dels dos blocs, Luis Villegas, coordinador de programes de Stop Sida, ha parlat sobre Una resposta comunitària a la promoció de la Salut Sexual entre la comunitat LGBTI+. Luis ha apuntat que “les entitats com Stop Sida o Chrysallis són eines d’apoderament per a les persones”.

 

El segons dels blocs, que ha fet referència a Joves, Adolescències i Sexualitats, s’ha iniciat amb la intervenció de Sílvia Aldavert Garcia, coordinadora de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears, que ha parlat sobre “drets sexuals i reproductius”. Sílvia ha destacat, entre altres idees, que “avui en dia vivim un moment dur i cruel contra els drets sexuals i de les persones”. A continuació, Jordi Baroja Benlliure, director de CJAS, Centre Jove d’Atenció a la sexualitat, ha basat la seva intervenció en “Joves i sexualitat: Petita història de mites i llegendes del segle XXI”. Per cloure aquest bloc, David Paricio Salas, director de Sida Studi ha fet la xerrada “Intervencions sobre salut sexual adreçades a joves, estem responent a les seves necessitats reals?”.

 

Per cloure la jornada, les persones tècniques de l’entitat H2o han fet un recorregut pels 10 anys d’Espai Jove de Salut de l’entitat. H2o és un col·lectiu Gai, Lesbià, Bisexual i Transsexual del Camp de Tarragona, que treballa, entre altres coses, amb salut i joves al territori. La jornada ha permès a les persones assistents tant aprofundir en les temàtiques tractades com establir contactes amb altres persones professionals assistents i ha servit per posar de manifest la necessitat de treballar coordinadament i unir esforços entre el sector públic, el privat i les entitats del tercer sector per tal d’abordar les diversitats de gèneres i sexualitats diverses des d’una perspectiva integral.

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

Formació: Les relacions afectives en el marc de la intervenció social amb joves

Tallers d'acompanyament emocional i interseccionalitat 24 i 31 d'octubre La Seu d'Urgell

OFICINA JOVE DEL MARESME 17 Octubre 2019

Octubre 2019 - Campanya informativa OJM

Què és un esplai? Què és un cau? Quants hi ha al Maresme? Descobreix-ho a la nova campanya temàtica del mes d'octubre!

OFICINA JOVE DEL MARESME 15 Octubre 2019

CURS GRATUÏT A MATARÓ - GARANTIA JUVENIL

El proper 21 d'octubre s'inicia un curs gratuït d'auxiliar d'ajuda a domicili: ajuda psicosocial a persones amb dependència, a Mataró.

OFICINA JOVE DEL MONTSIÀ 11 Octubre 2019

Concurs Calendari Montsià Jove 2020

Comença la tercera edició del Concurs d'Instagram de l'Oficina Jove del Montsià! Participa!