Tot el que has volgut saber sobre les beques però mai ningú no t’ha explicat

Nactional 2013 Octubre 17
El Consell de la Joventut de Barcelona, publica una nova guia de recursos per tal de proporcionar a les persones joves de la ciutat de Barcelona la màxima informació per a facilitar el seu procés d’emancipació amb garanties.

Aquest cop parlem de beques, de les seves tipologies i de la normativa que empara a una persona becària. No és una guia exhaustiva perquè es tracte d’un entremat complex que requeriria de moltes més pàgines, però el CJB i les entitats membres considerem oportú facilitar un recull d’informació bàsica en aquest format o en aquesta publicació.

A gran trets, la guia recull la tipologia de beques existents -les ofertes per les administracions públiques, les de col·laboració de l’Administració, les de les universitats, les beques d’investigació i les beques unilaterals d’empreses privades-, els estudis que cobreixen, els requisits i oferiments a les persones becades, les regulacions a les que estan subjectes i recursos per a tenir més informació. A més a més, es fa èmfasi en les diferències entre tenir una beca o un contracte de pràctiques i s’intenten respondre alguns dubtes freqüents com si es cobra per fer pràctiques pels Mòduls de Formació en Centres de Treball si es fa una FP.

En definitiva, en el marc de la campanya No Claudiquis!, el CJB i les entitats membres, volem denunciar el laberint legal i burocràtic en què es troba una persona que rep una beca i també exposar les múltiples relacions d’explotació encoberta dissimulades sota el terme de “beca”.

Consulta la Guia aquí

Campanya No Claudiquis!

 

Comentaris
This is one awesome blog post.Really thank you! Will read on... <a href="http://bash.im/">funny quotes</a>
bash.im
11/05/2014

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies
OFICINA JOVE DEL MARESME 12 Novembre 2019

Butlletí de Novembre - Mobilitat Internacional del Maresme

Ja pots consultar el butlletí de notícies d'aquest mes del Servei de Mobilitat Jove del Maresme.

OFICINA JOVE DEL MARESME 12 Novembre 2019

Xerrada Amor romàntic i violència de gènere a les sèries per a adolescents

Biblioteca Pública de Cabrils, dijous 14 de novembre a les 19h.

Taller "Embolicat Zero Waste"

A les portes del nadal amb tants regals a fer, fes-li un cop de mà al medi ambient evitant el paper i generar residus. L'embolcall és el vestit del ...

Cicle de tallers: Sexualitats

Tallers per a joves, per a dones de totes les edats i per a famílies. 11 i 13 de novembre Montferrer i Castellbò