Tens ganes d'iniciar un nou camí? Sessió informativa sobre la formació dual a Alemanya

OFICINA JOVE DEL MONTSIÀ 2015 Novembre 19
L'aprenentatge forma part de tu però al mateix temps també vols treballar per aconseguir ser una mica més autònom? I si a tot això li afegim que sigui a l'estranger? Com ho veus?
El proper 25 de novembre de 2015, a les 11 h i a la  sala de plens de l´Ajuntament d´Ulldecona tens l´oportunitat d´assistir a una sessió informativa sobre estudiar i treballar a Alemanya. Amb aquesta, ja és la tercera edició i des dels serveis comarcals de Joventut volem continuar oferint-te informació sobre aquest tipus de programes de mobilitat, que et permetin créixer a nivell personal però també professionalment.
 
Segurament que no és la primera vegada que et planteges marxar a l´estranger, i que aquest tipus de decisions no són fàcils de prendre. T´aconsellem que vinguis, que facis una escolta activa de tot el que t´explicarem i que finalment valoris si aquest projecte va en tu o no.
 
 
Vols saber-ne més? Quins són els requisits?
El projecte va destinat a joves com tu, de 18 fins a 27 anys que vulguin continuar estudiant i al mateix temps treballant a Alemanya, mitjançant una formació dual, remunerada i amb contracte laboral. Els candidats han de disposar de DNI o de permís de treball de llarga duració de la UE. A part d´això també és requisit necessari haver superat l´ESO i demostrar actitud de maduresa, responsabilitat, esforç i compromís.
 
Que t´ofereix aquest programa?
  • Un curs de preparació de 24 setmanes de duració, amb possibilitat de fer-ho a la comarca si hi ha grup. (600 hores lectives d´alemany, tècniques d´estudi, continguts de la matèria i tutories).
  • 6 setmanes de pràctiques remunerades a l´empresa a Alemanya a la zona d´Augsburg, Freiburg, Lörrach, Kahsruhe o München conjuntament amb 210 hores lectives de reforç d´alemany.
  • Un contracte laboral d´aprenentatge de dos o tres anys de duració a l´empresa amb una remuneració de 818 euros mensuals i ajudes al transport.Consell Comarcal del Montsià - Oficina Comarcal de la Joventut > Notícies > Sessió informativa Destí Europa: Formació dual a Alemanya
Tot això té algun cost?
Cap. Els costos els assumeix l´empresa i l´Agència Federal d´Ocupació Alemanya.
 
Quan s´imparteix el curs de preparació i en quin horari es realitzarà?
En possibilitat de fer-se al Montsià. Començarà el 14 de desembre i conclourà el 26 de juny.
Hi haurà dos torns de classes, que com alumne podràs alternar de matí i tarda. Els horaris de 9.00 fins a les 14.30 hores i de les 14.30 fins a les 19.30 hores.
 
Qui coordina l´entrada a l´escola de formació i la relació amb l´empresa alemanya?
IDEA s´encarrega de tots els tràmits administratius relacionats amb la inscripció a l´escola i t´assistirà com alumne en la signatura del contracte laboral d´aprenentatge amb l´empresa alemanya.
 
Quantes places hi ha per aquest programa?
Hi ha concedides 120 beques.
 
A tot això et preguntaràs  i quins sectors de treball hi ha?
  • Comerç
  • Logística
  • Serveis socials
  • Gastronomia
  • Hoteleria
  • Tècnic
No li donis més voltes, si vols assistir-hi tan sols has d´apuntar-te al següent enllaç INSCRIPCIÓ i t´informarem de tot. Et fem coneixedor/a que si estàs interessat/da el mateix dia podràs realitzar l´entrevista, llegeix amb deteniment quan t´apuntis.
Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

CONCURS D'INSTAGRAM ESTIU JOVE 2018

Aquest estiu comparteix les teves fotografies divertides, artístiques o originals participant al concurs d'Instagram estiu jove 2018. Guanya dues entrades ...

OFICINA JOVE DEL MARESME 20 Juliol 2018

Certamen Art Jove de Poesia Salvador Iborra

Convocat per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), amb la col·laboració de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) i de l’Institut ...