Tens ganes d'iniciar un nou camí? Sessió informativa sobre la formació dual a Alemanya

OFICINA JOVE DEL MONTSIÀ 2015 Novembre 19
L'aprenentatge forma part de tu però al mateix temps també vols treballar per aconseguir ser una mica més autònom? I si a tot això li afegim que sigui a l'estranger? Com ho veus?
El proper 25 de novembre de 2015, a les 11 h i a la  sala de plens de l´Ajuntament d´Ulldecona tens l´oportunitat d´assistir a una sessió informativa sobre estudiar i treballar a Alemanya. Amb aquesta, ja és la tercera edició i des dels serveis comarcals de Joventut volem continuar oferint-te informació sobre aquest tipus de programes de mobilitat, que et permetin créixer a nivell personal però també professionalment.
 
Segurament que no és la primera vegada que et planteges marxar a l´estranger, i que aquest tipus de decisions no són fàcils de prendre. T´aconsellem que vinguis, que facis una escolta activa de tot el que t´explicarem i que finalment valoris si aquest projecte va en tu o no.
 
 
Vols saber-ne més? Quins són els requisits?
El projecte va destinat a joves com tu, de 18 fins a 27 anys que vulguin continuar estudiant i al mateix temps treballant a Alemanya, mitjançant una formació dual, remunerada i amb contracte laboral. Els candidats han de disposar de DNI o de permís de treball de llarga duració de la UE. A part d´això també és requisit necessari haver superat l´ESO i demostrar actitud de maduresa, responsabilitat, esforç i compromís.
 
Que t´ofereix aquest programa?
  • Un curs de preparació de 24 setmanes de duració, amb possibilitat de fer-ho a la comarca si hi ha grup. (600 hores lectives d´alemany, tècniques d´estudi, continguts de la matèria i tutories).
  • 6 setmanes de pràctiques remunerades a l´empresa a Alemanya a la zona d´Augsburg, Freiburg, Lörrach, Kahsruhe o München conjuntament amb 210 hores lectives de reforç d´alemany.
  • Un contracte laboral d´aprenentatge de dos o tres anys de duració a l´empresa amb una remuneració de 818 euros mensuals i ajudes al transport.Consell Comarcal del Montsià - Oficina Comarcal de la Joventut > Notícies > Sessió informativa Destí Europa: Formació dual a Alemanya
Tot això té algun cost?
Cap. Els costos els assumeix l´empresa i l´Agència Federal d´Ocupació Alemanya.
 
Quan s´imparteix el curs de preparació i en quin horari es realitzarà?
En possibilitat de fer-se al Montsià. Començarà el 14 de desembre i conclourà el 26 de juny.
Hi haurà dos torns de classes, que com alumne podràs alternar de matí i tarda. Els horaris de 9.00 fins a les 14.30 hores i de les 14.30 fins a les 19.30 hores.
 
Qui coordina l´entrada a l´escola de formació i la relació amb l´empresa alemanya?
IDEA s´encarrega de tots els tràmits administratius relacionats amb la inscripció a l´escola i t´assistirà com alumne en la signatura del contracte laboral d´aprenentatge amb l´empresa alemanya.
 
Quantes places hi ha per aquest programa?
Hi ha concedides 120 beques.
 
A tot això et preguntaràs  i quins sectors de treball hi ha?
  • Comerç
  • Logística
  • Serveis socials
  • Gastronomia
  • Hoteleria
  • Tècnic
No li donis més voltes, si vols assistir-hi tan sols has d´apuntar-te al següent enllaç INSCRIPCIÓ i t´informarem de tot. Et fem coneixedor/a que si estàs interessat/da el mateix dia podràs realitzar l´entrevista, llegeix amb deteniment quan t´apuntis.
Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

HORARI D'ESTIU A L'Ideal-OJG

Aquests són els horaris d'aquest estiu a l'Ideal-OJG

ESNÓRQUEL PER A JOVES AL LITORAL - MATARÓ

Tens entre 13 i 17 anys? Del 8 al 19 de juliol descobreix el litoral a través d'activitats de camp i de ciència!

Torna el "MARESMUSIC" - El concurs de Música Jove!

El Concurs de Música Jove, organitzat pels ajuntaments de Cabrils, El Masnou, Montgat i Vilassar de Mar, arriba a la 15a edició amb nous propòsits, ...

SORTIDA A PORTAVENTURA

Enguany com a activitat de final de curs dels Espais Joves de l'Alta Ribagorça ens en anem a Port Aventura!!!

Del 25 de juny al 12 de juliol..Activitats d'Estiu a L'Eixample

I si passes del Tik-Tok i aparques la Play uns dies?. Ja en tindràs temps, no? Activitats per a joves de 12 a 17 anys a l'Eixample amb el Punt JIP !! ...