Sabies QUE?

OFICINA JOVE DEL BAGES 2017 Novembre 20
El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer “Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe “ celebrat a Bogotà (Colòmbia).

En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació  i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960mentre anaven a Puerto Plata  a visitar els seus marits empresonats, en mans de la policia secreta del dictador Rafel Trujillo a la República Dominicana. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

El 25-N  és el dia Internacional contra la violència de gènere , malauradament quan hi ha dies assenyalats com aquest vol dir que com a societat encara tenim molta feina a fer.Cada any hi ha víctimes d’aquesta violència, són  fets tan inadmissibles, que  cal parlar-ne una vegada i una altra, perquè no podem acceptar la tolerància i la indiferència davant la violència masclista.

 

Cal insistir, una vegada més, en l’alt preu que homes i dones paguem per mantenir aquesta funesta masculinitat. Només si eliminem l’aprenentatge de la violència podrem evitar un preu de sang que mostra la nostra manca de civilització.

Per això des de l’Oficina Jove del Bages volem conscienciar sobre la violència de gènere en tots els seus àmbits, com també de les seves repercussions. Volem convidar als joves a ser crítics i a la reflexió envers la violència de gènere, volem  sensibilitzar-los i implicar-los i per últim volem fomentar actituds contràries als estereotips i als prejudicis sexistes.

Des de l’Oficina Jove del Bages aquesta setmana i per tercer any consecutiu s’han dut a terme  accions als diferents IES de Manresa per mostrar el nostre rebutjar vers la violència de gènere.

La idea de les “free hugs” no és pas nova, sinó que es coneix la seva existència des del 2001.La dinàmica que es porta a terme als Instituts, des del punt al pati, vol mostrar als joves que estimar no fa mal. I es fa amb un dels gests més reconeguts i beneficiosos que hi ha: l’abraçada. Ens abracem perquè amb això volem dir NO a la violència de gènere.
No calen paraules, només gestos.

En el Campus universitari també es desenvolupen accions, des de l’Oficina Jove del Bages ens hem proposat de “ teixir una gran xarxa de valors” juntament amb la comunitat universitària per tal de generar consciència sobre la importància del paper que cadascú pren davant d’aquestes situacions, sigui a nivell personal o social.

#niunamés #jodicprou 

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

Xerrada voluntariat a l'estiu

Dimarts 26/03 a les 17.30h al Cafè del Mar de Mataró.

V Jornada ILUDO a Mataró

Torna la jornada lúdica ILUDO que organitza l'Associació Juvenil Club de Rol Banshee Errante!

Joves Voluntàris/es Trailwalker 2019

Ets jove. Vols fer de voluntari/a? Vine a donar un cop de mà si us plau! Et necessitem!

Qüestionari per al Pla Comarcal de Joventut 2020-24

El pla comarcal de joventut és un document que serveix per guiar les polítiques de joventut que tindran lloc a la comarca en els pròxims quatre anys. ...

Concurs d'Articles sobre la UE

XII EDICIÓ DEL CONCURS D'ARTICLES SOBRE LA UNIÓ EUROPEA Escriu un article amb la temàtica de les eleccions europees, i guanyar un viatge de periodistes ...