Reus amb la marató de tv3 contra la pobresa.

GLUP'S 2012 Maig 16
Extensa i variada programació en motiu de la Marató Contra la Pobresa.
La ciutat de Reus s'afegeix a la Marató Contra la Pobresa de TV3 amb una extensa i variada programació d'activitats, organitzades per l'Ajuntament i diverses entitats i institucions, durant la setmana del 21 al 27 de maig, per tal de sensibilitzar a la ciutadania respecte aquesta realitat. l'Àrea de Benestar Social, a través de l'Oficina Tècnica d'Inclusió Social, coordina aquesta programació, que compta amb la col·laboració de l'Àrea d'Esports i altres entitats i institucions de la ciutat. Durant tot el matí del diumenge 27 de maig a l'aparcament de davant de la Biblioteca Central Xavier Amorós es recolliran diners per la Marató Contra la Pobresa de TV3. També es farà una recollida d'aliments de primera necessitat ( llet, oli, sucre, llegums cuites i conserves ) per les entitats que formen part de la xarxa de distribució d'aliments de Reus, coordinades pel Banc d'Aliments. Aquest és un projecte de ciutat, que consisteix en un treballen xarxa entre l'administració local i les entitats socials, per donar cobertura a les necessitats bàsiques de les persones i la seva promoció.

Les entitats que formen part de la Xarxa de Distribució d'Aliments de Reus, que durant tot l'any treballen per l'exclusió social, també aprofitaran la jornada per difondre les seves activitats i demanar la col·laboració de la gent, més necessària que mai en la situació actual de crisi. Amb aquesta mateixa finalitat, també s0etablirà un punt de voluntariat, que facilitarà que les persones interessades s'ofereixin per col·laborar com a voluntaris en les diferses tasques socials de la ciutat: acompanyament de la gent gran, acolliment lingüísitic, suport a la Xarxa de Distribució d'Aliments de Reus i a l'oficina d'assessorament del deute hipotecari, entre d'altres. També s'ha programat una Flash Mob contra la pobresa, que està especialment adreçada als més joves, tot i que es demana la participació de tothom, en col·laboració amb l'Escola de Ball Basic de Reus. La gent gran de la ciutat també participarà d'aquesta sensibilització amb la pobresa amb un ball solidari. Tota una sèrie d'activtats esportives i d'oci, organitzades per l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Reus, com una caminada popular i el Trofeu Ferran de ciclisme, se sumaran a la marató contra la pobresa. El Drac de Reus, que enguany celebra el vintè aniversari, del Ball de Diables de Reus, també farà acte de presència durant la jornada de diumenge.

Durant el dissabte, les activitats programades per l'agenda mensual d'activitats del Passeig Comercial El Pallol, com un taller creatiu Pins Art o la diada castellera, donaran suport a la marató contra la pobresa. el mateix dia, la Jove Cambra de Reus oferirà un seguit d'activitas amb l'objectiu de mobilitzar a la ciutadania perquè faci aportacions econòmiques que es destinaran a les entitats socials que lluiten contra l'exclusió social i la pobresa. Durant tota la setmana, les escoles, instituts i esplais i agrupaments escoles de la ciutat tractaran el tema de la pobresa, per tal de sensibilitzar amb aquesta realitat a la població més jove. hi ha previstes per aquella setmana moltes altres activtat, com " L'hora del conte" que organitza cada dimecres la Biblioteca Central Xavier Amorós. Un centenar de voluntaris vetllaran per l'èxit de l'organització del diumenge contra la pobresa.
Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies
OFICINA JOVE DEL MARESME 03 Desembre 2019

Inscripció a les proves específiques d’accés a ensenyaments esportius

Fins a l’11 de desembre, per a 8 esports a diversos nivells.

OFICINA JOVE DEL MARESME 02 Desembre 2019

SALES D'ESTUDI A MATARÓ - GENER 2020

Ja pots consultar els equipaments i horaris disponibles!

OFICINA JOVE DEL MARESME 29 Novembre 2019

Campus tecnològic de Nadal - Xnergic Tecnocampus

Nadal 2019 - Adreçat a joves de 12 a 18 anys

XERRADA: AJUDES I ACCES A L'HABITATGE PÚBLIC

Quins ajuts hi ha? En aquesta xerrada podreu conèixer els ajuts en matèria d’habitatge i com es poden sol·licitar.

TALLER: DESPERTADOR D'INQUIETUDS

Quines són les teves motivacions i els teus reptes? Com afrontar-los? T’agradaria descobrir quines són les teves motivacions, interessos, reptes... ...