Puja al tren de la llengua!!

La Plataforma per la Llengua i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han presentat un programa pilot per crear parelles lingüístiques als trens, perquè els viatgers aprofitin l'estona del trajecte per fer d'aprenents i d'ensenyants de català.

Els avorrits i llargs trajectes en tren per anar de casa a la feina, a “l’insti” o a “la uni” i viceversa, poden convertir-se en viatges divertits i útils que us permetran ensenyar, practicar o millorar el vostre nivell de català. La campanya El tren de la llengua consisteix en una adaptació del programa de Voluntariat per la llengua i s’implementa a les línies del Baix Llobregat i del Vallès.
D'aquesta manera, persones voluntàries catalanoparlants faciliten l'aprenentatge del català a les persones que estan aprenent català en un ambient distès com, per exemple, fent un cafè o conversant en un tren.


L'objectiu del programa del Voluntariat per la llengua és facilitar a totes les persones que tenen coneixements bàsics de català, i que es volen llançar a parlar-lo, que el puguin practicar en un context real i relaxat perquè guanyin més confiança i fluïdesa.
Per participar, sigui per aprendre o sigui per ensenyar català, t’has d’inscriure al web la Plataforma per la Llengua per registrar-te al voluntariat lingüístic, de manera totalment gratuïta.


Tant els aprenents com els ensenyants portaran un distintiu i tindran un carnet del programa, que permetrà obtenir descomptes en diversos equipaments culturals i establiments de tot Catalunya.


Un cop finalitzi la prova pilot, es valorarà la possibilitat de mantenir aquesta iniciativa i implantar-la de forma regular. Els participants d'aquesta campanya, a més, podran gaudir d'un cafè gratuït a la cafeteria de l'estació gràcies a la col·laboració de Café Café, que disposa de cafeteries en set estacions de la xarxa.
Per a més informació:
Twitter: @llenguacat
Correu-e: vxl@plataforma-llengua.cat
Telèfon: 933 211 803

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

Escape Room al Museu dels Sants d'Olot

No t'ho pots perdre! 31 d'octubre Escape Room al Museu dels Sants d'Olot

II Jornada intercomarcal joves-empresa "Cycling Work"

Les Oficines Joves de l'Alt Camp, la Conca de Barberà i el Priorat, el Grup Leader Del Camp i la Direcció General de Joventut organitzem a Concactiva ...

Calendari de l'Ideal-OJG curs 2017-2018

Consulta l'horari i el calendari de l'Ideal- OJG per aquest proper curs 201/-2018

Programes de beques FARO per a realitzar pràctiques a l’estranger

FARO és un programa promogut i finançat pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport d'Espanya el propòsit del qual és fomentar la mobilitat d'estudiants ...

OFICINA JOVE DE L'ALT CAMP 18 Setembre 2017

Cycling Work 2017

El 6 d'octubre se celebra a Concactiva (Montblanc) la 2a trobada intercomarcal entre joves i empreses! Apunta't-hi! Inscripcions limitades! PODRÀS CONÈIXER ...