Puja al tren de la llengua!!

La Plataforma per la Llengua i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han presentat un programa pilot per crear parelles lingüístiques als trens, perquè els viatgers aprofitin l'estona del trajecte per fer d'aprenents i d'ensenyants de català.

Els avorrits i llargs trajectes en tren per anar de casa a la feina, a “l’insti” o a “la uni” i viceversa, poden convertir-se en viatges divertits i útils que us permetran ensenyar, practicar o millorar el vostre nivell de català. La campanya El tren de la llengua consisteix en una adaptació del programa de Voluntariat per la llengua i s’implementa a les línies del Baix Llobregat i del Vallès.
D'aquesta manera, persones voluntàries catalanoparlants faciliten l'aprenentatge del català a les persones que estan aprenent català en un ambient distès com, per exemple, fent un cafè o conversant en un tren.


L'objectiu del programa del Voluntariat per la llengua és facilitar a totes les persones que tenen coneixements bàsics de català, i que es volen llançar a parlar-lo, que el puguin practicar en un context real i relaxat perquè guanyin més confiança i fluïdesa.
Per participar, sigui per aprendre o sigui per ensenyar català, t’has d’inscriure al web la Plataforma per la Llengua per registrar-te al voluntariat lingüístic, de manera totalment gratuïta.


Tant els aprenents com els ensenyants portaran un distintiu i tindran un carnet del programa, que permetrà obtenir descomptes en diversos equipaments culturals i establiments de tot Catalunya.


Un cop finalitzi la prova pilot, es valorarà la possibilitat de mantenir aquesta iniciativa i implantar-la de forma regular. Els participants d'aquesta campanya, a més, podran gaudir d'un cafè gratuït a la cafeteria de l'estació gràcies a la col·laboració de Café Café, que disposa de cafeteries en set estacions de la xarxa.
Per a més informació:
Twitter: @llenguacat
Correu-e: vxl@plataforma-llengua.cat
Telèfon: 933 211 803

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

Equipaments juvenils amb clau de gènere

El projecte “Equipaments Juvenils en Clau de Gènere” que es lidera des de l’Ajuntament de Mataró, ha estat triat per incorporar-se a la Plataforma ...

Sortir-se de la línea

Inauguració d’exposició

Garantia Juvenil de la Conca realitzarà una xerrada sobre l’auto ocupació als joves de la Comarca

La xerrada motivarà als joves envers l’auto ocupació com una alternativa de qualitat.