Puja al tren de la llengua!!

La Plataforma per la Llengua i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han presentat un programa pilot per crear parelles lingüístiques als trens, perquè els viatgers aprofitin l'estona del trajecte per fer d'aprenents i d'ensenyants de català.

Els avorrits i llargs trajectes en tren per anar de casa a la feina, a “l’insti” o a “la uni” i viceversa, poden convertir-se en viatges divertits i útils que us permetran ensenyar, practicar o millorar el vostre nivell de català. La campanya El tren de la llengua consisteix en una adaptació del programa de Voluntariat per la llengua i s’implementa a les línies del Baix Llobregat i del Vallès.
D'aquesta manera, persones voluntàries catalanoparlants faciliten l'aprenentatge del català a les persones que estan aprenent català en un ambient distès com, per exemple, fent un cafè o conversant en un tren.


L'objectiu del programa del Voluntariat per la llengua és facilitar a totes les persones que tenen coneixements bàsics de català, i que es volen llançar a parlar-lo, que el puguin practicar en un context real i relaxat perquè guanyin més confiança i fluïdesa.
Per participar, sigui per aprendre o sigui per ensenyar català, t’has d’inscriure al web la Plataforma per la Llengua per registrar-te al voluntariat lingüístic, de manera totalment gratuïta.


Tant els aprenents com els ensenyants portaran un distintiu i tindran un carnet del programa, que permetrà obtenir descomptes en diversos equipaments culturals i establiments de tot Catalunya.


Un cop finalitzi la prova pilot, es valorarà la possibilitat de mantenir aquesta iniciativa i implantar-la de forma regular. Els participants d'aquesta campanya, a més, podran gaudir d'un cafè gratuït a la cafeteria de l'estació gràcies a la col·laboració de Café Café, que disposa de cafeteries en set estacions de la xarxa.
Per a més informació:
Twitter: @llenguacat
Correu-e: vxl@plataforma-llengua.cat
Telèfon: 933 211 803

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies
OFICINA JOVE GARRAF 13 Juliol 2018

Premis Recerca Jove per fomentar l'esperit científic del jovent (PRJ 2018)

Del 10 de juliol fins el 4 d'octubre de 2018

Butlletí Va de Joves de mes de Juny

Consulta totes les notícies més joves d'aquest mes.

OFICINA JOVE DEL MARESME 11 Juliol 2018

Campanya "Juntes renovem l'ideari garbitenc"

Fa dos anys l'equip de monitores i monitors de l'esplai Garbí va notar la necessitat de renovar l'ideari de l'esplai, i va acordar fer-ho de forma participativa ...