Noves professions - 3. el mediador

GLUP'S 2011 Novembre 08
Resol conflictes entre dues parts antagòniques
El mediador és un especialista en la resolució de conflictes entre dues parts antagòniques o contràries que no aconsegueixen posar-se d'acord. Des d'una postura neutral, aquest professional ha de trobar una solució acceptable i satisfactòria per a les parts implicades. Pot estar especialitzat en l'àmbit laboral, familiar o social.

Funcions

El mediador, a través de reunions conjuntes i per separat, s'encarrega de restablir la relació entre dues parts enforntades, reduint l'hostilitat, ajudant a les parts a comprendre les necessitats i els interessos de l'altre, a comunicar noves idees i propiciar propostes i solucions. Per això, és necessari que aquest professional conegui les versions de les parts implicades, que adopti una postura imparcial i objectiva i creï espais de diàleg sobre el problema de fons que provoca el desacord. Malgrat tot, el mediador com  a figura neutral no pot imposar-se sobre la resta d'implicats, ja que la resolució del conflicte ha de provenir dels interessats.

Ocupació´

Com mediador social, laboral, intercultural, familiar o escolar podràs treballar, tant al sector públic com en el privat, en diferents àmbits dels serveis socials o entitats concertades, escoles, instituts, ajuntaments i diverses organitzacions que treballen amb conflictes.

Accés

Si vols treballar com a mediador, els estudis que pots cursar són:

Titulacions universitàries
· Grau en Treball social
· Grau en Educació Social
· Grau en Psicologia
· Grau en Pedagogia

Formació professional

· Dins de la família professional de Serveis Sociocultural o a la Comunitat

- Integracio social

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

Llibre per Llibre

Tens algun llibre que t'ha agradat molt i t'agradaria que algú altre també el llegís? Vine el matí de Sant Jordi de 9.30 a 14h a l'Oficina!

PROGRAMA REFERENT D'OCUPACIÓ JUVENIL

El desembre del 2018, el SOC va posar en marxa un nou programa, amb l’objectiu de facilitar i acompanyar la transició de persones joves des del sistema ...

JORNADA D'ORIENTACIÓ UNIVERSITÀRIA DE TU A TU "VAIG PERDUT/DA"

Jornada d'Orientació universitària "Vaig perdut/da". Descobreix les diferents ofertes universitàries properes al teu abast.

JOVES EN POSITIU

Avui coneixerem al Pol Bosch, un jove cerverí estudiant de Ciències Biomèdiques a la Universitat Autònoma de Barcelona i actor a la Passió Medieval ...

BUSQUEM DISSENY PER A BOSSA JOVE

Obrim convocatòria per a recollir propostes de dissenys per a la bossa jove, una bossa de roba que es mourà entre els i les joves del Solsonès!