Ni casa ni feina

GLUP'S 2011 Octubre 11
Quasi quatre de cada mil habitants han perdut casa seva ens els últims nou anys.
Fa uns anys es va popularitzar la deniminació de la generació ni-ni per aquells adolecents que ni estudiaven ni treballaven. Ser un ni-ni suposava haver iniciat un procés d'exclusió social que en molts casos es solventava gràcies al recolzament en infraestructura i recursos de l'entorn, generalment els pares. Les xifres d'execucions hipotecàries va camí de crear una nova generació ni-ni: els queno tenen ni casa ni feina. Tot i que la majoria de les vegades no per voluntat pròpia, sinó com a conseqüència de la conjuntura econòmica actual i a causa d'una època " vaques grasses" en la que les hipoteques es concedien per un valor més elevat que el de l'habitatge que servia de garantia.

El problema és general en el país, encara que hi ha poblacions catalanes, com en el cas de Terrassa, que la situació està adoptant proporcions preocupants i bastant superiors a la mitjana catalana. Quasi quatre de cada mil habitants han perdut casa seva en els últims nou anys per haver deixat de pagar les seves hipoteques, però es que a més segueixen tenint un deute mitjà de 100.000 euros. Entre 2001 i 2010, els jutjats de Terrasa han practicat 3.067 execucions hipotecàries i s'ha passat de les 79 que es van realitzar al 2001 a les 859 que es van registrar fa un any; una progressió que probablement encara es mantidrà uns anys més, fins que millorin les condicions econòmiques.

La dació en el pagament és ja un projecte de llei d'iniciativa popular que es tamita al Congrés, però que no compte amb el recolzament dels grups polítics majoritaris, PSOE i PP, tot i que ja existeixen dos sentències que reconeixen que el deute s'exitngeix quan l'entitat financera es queda amb l'habitatge hipotecari.

És cert que la modificació implica canviar tota la legislació en relació a aquest assupmte, però les circumstàncies són excepcionals. A més comportaria que les entitats financeres sumissin part dela responsabilitat que moralment els pertoca en relació amb les circumstàncies actuals, ja que amb la seva actitud han contribuit a la sobrevaloració immobiliària i a una de les causes de la crisis actual.

Les execucions hipotecàries, seguides de la limitació que suposa seguir arrastrant un deute, en molts casos inasumible en la situació d'atur actual, estan arrastrant un deute en molts casos inassumible en la situació d'atur actual, que està arrestrant a molts ciutadans que fa només dos o tres anys tenien una expectativa de vida " tranquila i còmode" a situacions de veritable risc d'exclusió social del que resultarà encara més difícil sortir.

Resultarà extremadament difícil superar l'actual conjuntura i tornar a ritmes de creixement que impliquen creació de feina, però la travessia encara va ser més llarga si nos cada dia més els ciutadans als que s'haurà de recuperar de la situació que implica quedar-se sense casa, estar sense feina i a més tenir deutes milionàries, en molts casos de per vida.
Comentaris
r9273P <a href="http://ayszslvobzcj.com/">ayszslvobzcj</a>, [url=http://pyoiiegwpoqz.com/]pyoiiegwpoqz[/url], [link=http://lponznekkmle.com/]lponznekkmle[/link], http://drtvkzbimqcp.com/
wpouoc
29/08/2016

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

Per nadal, marxem uns dies de vacances !!

L'Oficina Jove de Calàbria se'n va de vacances del 23 de desembre a l'1 de gener 2020.

OFICINA JOVE DEL MARESME 03 Desembre 2019

Inscripció a les proves específiques d’accés a ensenyaments esportius

Fins a l’11 de desembre, per a 8 esports a diversos nivells.

OFICINA JOVE DEL MARESME 02 Desembre 2019

SALES D'ESTUDI A MATARÓ - GENER 2020

Ja pots consultar els equipaments i horaris disponibles!

Garantia Juvenil. Vols ser beneficiari/a ? T'ho posem fàcil!!!

Busques un curs de formació?. Un programa de mobilitat internacional?. Has trobat una oferta laboral que et demanen ser de la GJ? O ets jove emprenedor/a ...