Montblanc celebra el dia mundial de la poesia

La sala Josep Porter de la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles es va omplir de gom a gom amb motiu del Dia Mundial de la Poesia que es commemorà el passat dijous 21 de març.

La Institució de les Lletres Catalanes i el Centre UNESCO de Catalunya impulsa un seguit d’accions poètiques al territori de parlar catalana. la Institució de les Lletres Catalanes i el Centre UNESCO de Catalunya impulsen un seguit d’accions poètiques al territori de parlar catalana. Per festejar-lo s’ha triat “Poes. Música de l’ànima teixida amb paraules” de Rosa Fabregat. El poema s’ha traduït del català a vint llengües més, les altres oficials a Catalunya i algunes d’escollides entre les que parlen els altres ciutadans del país.

L’Ajuntament de Montblanc, l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, el Servei Comarcal de Català, i la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles en col·laboració amb l’associació literària l’Escarritx i l’Escola Municipal de Música han celebrat  un acte de lectura poètica que té per objectiu acostar al màxim el fet poètic a la població de la vila.

L’activitat es va dur  a terme dijous 21 de març a 2/4 de 7 de la tarda a la biblioteca. El poema “Música de l’ànima teixida amb paraules” de Rosa Fabregat, va ser  llegit en diferents llengües: català, àrab, francès, romanès, rus, castellà, anglès, italià, portuguès, xinès i basc. L’Associació literària l’Escarritx va llegir de nou el poema en català i va recitar poemes de Joan Brossa per commemorar el centenari del naixement del poeta.

La nota musical la van posar alumnes de l’escola municipal de música Josep Porter i Rovira que van interpretar diferents peces per amenitzar la vetllada.

L’acte va finalitzar amb la lectura d’una poema de Ventura Gasol unes paraules d’agraïment del regidor de cultura de l’Ajuntament de Montblanc, Jordi Albalat.

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

TORNEIG COMARCA DE FIFA20

GoOoOoOoOl! Ja és aquí la vuitena edició del campionat comarcal del rei dels videojocs futbolístics.

Formació: Les relacions afectives en el marc de la intervenció social amb joves

Tallers d'acompanyament emocional i interseccionalitat 24 i 31 d'octubre La Seu d'Urgell

OFICINA JOVE DEL MARESME 17 Octubre 2019

Octubre 2019 - Campanya informativa OJM

Què és un esplai? Què és un cau? Quants hi ha al Maresme? Descobreix-ho a la nova campanya temàtica del mes d'octubre!

OFICINA JOVE DEL MARESME 15 Octubre 2019

CURS GRATUÏT A MATARÓ - GARANTIA JUVENIL

El proper 21 d'octubre s'inicia un curs gratuït d'auxiliar d'ajuda a domicili: ajuda psicosocial a persones amb dependència, a Mataró.