Montblanc celebra el dia mundial de la poesia

La sala Josep Porter de la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles es va omplir de gom a gom amb motiu del Dia Mundial de la Poesia que es commemorà el passat dijous 21 de març.

La Institució de les Lletres Catalanes i el Centre UNESCO de Catalunya impulsa un seguit d’accions poètiques al territori de parlar catalana. la Institució de les Lletres Catalanes i el Centre UNESCO de Catalunya impulsen un seguit d’accions poètiques al territori de parlar catalana. Per festejar-lo s’ha triat “Poes. Música de l’ànima teixida amb paraules” de Rosa Fabregat. El poema s’ha traduït del català a vint llengües més, les altres oficials a Catalunya i algunes d’escollides entre les que parlen els altres ciutadans del país.

L’Ajuntament de Montblanc, l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, el Servei Comarcal de Català, i la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles en col·laboració amb l’associació literària l’Escarritx i l’Escola Municipal de Música han celebrat  un acte de lectura poètica que té per objectiu acostar al màxim el fet poètic a la població de la vila.

L’activitat es va dur  a terme dijous 21 de març a 2/4 de 7 de la tarda a la biblioteca. El poema “Música de l’ànima teixida amb paraules” de Rosa Fabregat, va ser  llegit en diferents llengües: català, àrab, francès, romanès, rus, castellà, anglès, italià, portuguès, xinès i basc. L’Associació literària l’Escarritx va llegir de nou el poema en català i va recitar poemes de Joan Brossa per commemorar el centenari del naixement del poeta.

La nota musical la van posar alumnes de l’escola municipal de música Josep Porter i Rovira que van interpretar diferents peces per amenitzar la vetllada.

L’acte va finalitzar amb la lectura d’una poema de Ventura Gasol unes paraules d’agraïment del regidor de cultura de l’Ajuntament de Montblanc, Jordi Albalat.

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies
OFICINA JOVE DEL MARESME 22 Juliol 2019

Horari d'estiu

L'Oficina Jove del Maresme se'n va de vacances del 27 de juliol al 28 d'agost (ambdós inclosos)!

Guia de Recursos per a Joves

L'Oficina Jove del Baix Ebre ha elaborat una Guia de Recursos per a Joves

OFICINA JOVE DEL MARESME 15 Juliol 2019

Butlletí de Juliol - Mobilitat Internacional Jove del Maresme

Ja pots consultar les novetats sobre Mobilitat Internacional Jove del mes de juliol!

OFICINA JOVE DEL MARESME 13 Juliol 2019

Arriben LES SANTES, la Festa Major de Mataró!

Ja es pot consultar la programació de Les Santes 2019, la Festa Major de Mataró.

OFICINA JOVE DEL MARESME 12 Juliol 2019

"ELS JOVES (NO) LLEGIU"

Els de #lecturesenruta s'escapen a descobrir la Catalunya més literària i volen que els acompanyis!