Montblanc celebra el dia mundial de la poesia

La sala Josep Porter de la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles es va omplir de gom a gom amb motiu del Dia Mundial de la Poesia que es commemorà el passat dijous 21 de març.

La Institució de les Lletres Catalanes i el Centre UNESCO de Catalunya impulsa un seguit d’accions poètiques al territori de parlar catalana. la Institució de les Lletres Catalanes i el Centre UNESCO de Catalunya impulsen un seguit d’accions poètiques al territori de parlar catalana. Per festejar-lo s’ha triat “Poes. Música de l’ànima teixida amb paraules” de Rosa Fabregat. El poema s’ha traduït del català a vint llengües més, les altres oficials a Catalunya i algunes d’escollides entre les que parlen els altres ciutadans del país.

L’Ajuntament de Montblanc, l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, el Servei Comarcal de Català, i la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles en col·laboració amb l’associació literària l’Escarritx i l’Escola Municipal de Música han celebrat  un acte de lectura poètica que té per objectiu acostar al màxim el fet poètic a la població de la vila.

L’activitat es va dur  a terme dijous 21 de març a 2/4 de 7 de la tarda a la biblioteca. El poema “Música de l’ànima teixida amb paraules” de Rosa Fabregat, va ser  llegit en diferents llengües: català, àrab, francès, romanès, rus, castellà, anglès, italià, portuguès, xinès i basc. L’Associació literària l’Escarritx va llegir de nou el poema en català i va recitar poemes de Joan Brossa per commemorar el centenari del naixement del poeta.

La nota musical la van posar alumnes de l’escola municipal de música Josep Porter i Rovira que van interpretar diferents peces per amenitzar la vetllada.

L’acte va finalitzar amb la lectura d’una poema de Ventura Gasol unes paraules d’agraïment del regidor de cultura de l’Ajuntament de Montblanc, Jordi Albalat.

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies
OFICINA JOVE DEL MARESME 14 Setembre 2019

ELS ESPAIS JOVES DE MATARÓ ENGEGUEN MOTORS

Ja es pot consultar la programació del primer trimestre de la Xarxa d'Espais Joves de Mataró!

OFICINA JOVE DE LA SEGARRA 13 Setembre 2019

17ª EDICIÓ PREMI EMPRENEDORIA JOVE

Torna el premi emprenedoria jove de la Segarra.

TORNA L'Ideal-OJG!

L'Ideal-OJG obrirà les seves portes al nou curs a partir del dia 16 de setembre!

OFICINA JOVE DEL MARESME 10 Setembre 2019

Ja és aquí el Butlletí de Setembre de Mobilitat Internacional!

Ja pots consultar el butlletí del mes de setembre del Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme! Ofertes de feina, voluntariat... fes-li un ...

OFICINA JOVE DEL MARESME 07 Setembre 2019

[MATARÓ] Inscripcions obertes per als cursos de Tres Roques!

Fins al 15 de setembre pots realitzar la inscripció als diferents cursos que ofereix el Centre de Formació Permanent Tres Roques de Mataró per aquest ...