Més xerrades sobre el càncer a la Conca de Barberà

El passat 23 de novembre desenes de persones van assistir a les conferències que van tenir lloc a Barberà de la Conca i a Vilaverd en motiu de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.
En total s’han acollit vuit conferències, algunes de les quals tindran lloc en les pròximes setmanes
 

El passat 23 de novembre desenes de persones van assistir a les conferències que van tenir lloc a Barberà de la Conca i a Vilaverd en motiu de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que enguany volen acostar a la població la realitat mèdica i humana del càncer, la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones.
 
La xerrada, que va anar a càrrec de Gerard Folch, investigador de la Universitat Rovira i Virgili, s’emmarca en una intensa campanya de divulgació i sensibilització adreçada als joves de Catalunya. A la Conca de Barberà són organitzades per l’Oficina Jove de la Conca de Barberà en col•laboració amb diferents entitats i amb els ajuntaments de Barberà de la Conca, l’Espluga de Francolí, Montblanc, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Rocafort de Queralt, Vilaverd i Vimbodí i Poblet.
 
En total s’han acollit vuit conferències, algunes de les quals tindran lloc en les pròximes setmanes:
 
  • L’Espluga de Francolí el dijous, 29 de novembre a les 18.00 h a l’Auditori Carulla Font (en col·laboració amb Formació Permanent de l’Espluga de Francolí).
  • Vimbodí i Poblet el divendres, 30 de novembre a les 19.00 h al centre cívic (en col·laboració amb l’Associació Juvenil Somdepoble).
  • Rocafort de Queralt el dissabte, 15 de desembre a les 17.30 h al local cultural (en col·laboració amb l’Associació de Dones Rocafortines).
  • Sarral el dissabte, 15 de desembre a les 20.00 h al local cultural (en col·laboració amb la Lliga Contra el Càncer de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre)
 
El càncer és la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones. La supervivència al càncer ha crescut un 7% en els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%, Així mateix i malgrat els avenços, la incidència continua sent molt alta: es calcula que, al llarg de la vida, en tindran 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones. 
 
La campanya d’enguany porta l’eslògan “La investigació és la vida”. Mostra el procés viscut per una persona fins a arribar a la curació. Té com a objectiu fer èmfasi en la capacitat de la recerca per augmentar la supervivència i la qualitat de vida dels pacients. El programa televisiu per recaptar fons per la Marató de TV3 tindrà lloc el 16 de desembre.


 

 
Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies
OFICINA JOVE GARRAF 13 Desembre 2018

Beques Vulcanus 2019-2020: pràctiques professionals al Japó

Data límit de sol·licitud: 20 de gener de 2019

OFICINA JOVE GARRAF 13 Desembre 2018

Concurs ICIP de Hip-hop per la Pau 2019

Fins al 30 de gener de 2019

OBERTES LES INSCRIPCIONS PER A L'ESCAPE ROOM I EL TORNEIG DE VIDEOJOCS!

L'Escape room es farà el 28 de desembre, a les cinc de la tarda al centre cívic El Passeig, mentre que ‘La Seu del Videojoc’ se celebrarà el 29 ...

30 rocafortins resolen enigmes a l’Escape Room de la Fira de Nadal

Una trentena de joves rocafortins van participar el passat diumenge 9 de desembre al primer escape room organitzat a Rocafort de Queralt en el marc de ...