L’Ajuntament de Reus incorpora 10 joves d’entre 16 i 30 en contractació de pràctiques de Garantía Juvenil

OFICINA JOVE DEL BAIX CAMP 2017 Octubre 30
El programa, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, disposa d’una cartera de serveis que pretén donar resposta tant a joves amb estudis superiors com a joves que van abandonar de manera prematura el sistema educatiu.

Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans, afirma que “Des del Govern de Reus aprofitem totes les alternatives possibles per generar ocupació, especialment entre els sectors de població amb més dificultats per trobar feina. Acollint-nos un any més al programa de Garantia Juvenil, arribem als joves de menys de 30 anys que ni estudien ni treballen I els obrim les portes al mercat laboral”.

Les 10 persones contractades es distribuiran entre els departaments de l’Ajuntament de Benestar Social; Intervenció Municipal; Ensenyament i Política Lingüística; Participació, Ciutadania i Transparència; Salut Pública; Sistema de Tecnologies de i Informació; i Arquitectura i Urbanisme.

El Servei d’Ocupació de Catalunya subvenciona els contractes de treball en pràctiques durant un període de 6 mesos a jornada completa. El número de contractes que pot sol·licitar cada ajuntament va en relació a l’índex d’atur que té el municipi.

Tècnic impulsor
A més, l’Ajuntament de Reus ha aconseguit una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya per prorrogar el contracte al tècnic impulsor del programa de Garantia Juvenil. Aquest tècnic facilita l’accés als i les joves de la ciutat al conjunt de les ofertes tant formatives com laborals (no només a les de l’Ajuntment de Reus). A més, també ofereix suport en la inscripció de nous joves al programa. Entre les sves funcions hi ha les de fer difusió de la cartera de serveis de la Garantia Juvenil, fer el seguiment i tutorització de les persones joves.; i d’assistència per accedir al registre del fitxer de la Garantia Juvenil.

El Servei d’Ocupació de Catalunya subvenciona el contracte de treball i les despeses indirectes o associades derivades de l’execució de les actuacions. Els contractes de treball del personal tècnic són a jornada completa i fins el 30 de juny de 2018.

Més de 700 beneficiaris i 1.700 persones ateses
El programa de Garantia Juvenil, que es vehicula des del Casal de Joves de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència a través d'una persona amb funcions de tècnica impulsora, ha atès des del passat mes de setembre de 2014 un total de 1.728 joves amb consultes referents a aquest programa, 777 dels quals han pogut esser-ne beneficiaris.

Segons el balanç que l’Ajuntament de Reus va fer del programa a principis de 2017, els altres 951 joves són persones que es troben en algun dels següents casos: o bé s’han incorporat al mercat laboral (i es donen de baixa temporal al programa), o bé s’han reincorporat al sistema educatiu, o bé s’han donat de baixa voluntària al programa, o bé han estat rebutjats per no complir alguns dels requisits.

El Programa de Garantia Juvenil, en funcionament des de finals de l’any 2014 i que té previst estar operatiu fins l’any 2020, és una iniciativa de la Unió Europea de lluita contra l’atur juvenil. El programa s'adreça a joves d'entre 16 i 30 anys (ambdós inclosos) i pretén facilitar una oportunitat de feina, pràctiques i/o formació totalment subvencionada. Per poder gaudir d’aquest ventall de possibilitats, el o la jove no ha d’estar ni estudiant ni treballant en el moment de la inscripció al programa, a més de tenir DNI o NIE en vigor.

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

Pla B...Gap Year.

Si el teu pla A t'ha fallat, què tal fer un Gap Year com a pla B? Gap Year, o any sabàtic per a nosaltres, no, no és "no fotre res" o "dedicar-te a ...

JOVES EN POSITIU

Avui coneixerem l'Ethan Barea, un jove guissonenc músic de 17 anys que actualment està estudiant el batxillerat artístic-escènic a l’Ondara de Tàrrega. ...

Butlletí "Va de joves" mes de juliol

Ja pots assabentar-te de les últimes notícies del mes de juliol.

I JORNADA "CONNECTEM LA SEGARRA"

Des de la Xarxa d'Inserció Laboral estem preparant la primera jornada d'ocupació que es realitzarà el 25 de setembre a les instal·lacions del CEI ...