Emprenedora del mes de JUNY - OJAU

RUTH CANO OLLÉ - CrossFitWind - La Seu d'Urgell
1. Ens pots explicar breument en què consisteix el teu negoci? 
El meu negoci és un gimnàs afiliat oficialment a CrossFit; una disciplina d’entrenament amb l’objectiu de millorar la salut de les persones a través de la millora del seu estat físic. No importa el nivell que tinguin les persones que comencin, així com tampoc té importància la seva edat ja que és un esport que es pot adaptar a les capacitats individuals de cadascú.
 
2. Quan et va sorgir la decisió d’emprendre? 
Vaig decidir que volia emprendre ja de ben joveneta aconsellada pel meu pare, quan, després d’haver treballat en negocis i empreses d’altres persones ens vam adonar que el meu caràcter i tarannà no admetien una persona superior que no fos capaç de tractar a la resta com a iguals i amb respecte. Així doncs, vaig decidir que per a treballar més tranquila i d’acord amb els meus valors, havia d’emprendre i crear el meu propi negoci.
 
 
3. Vas fer algun tipus d’avaluació prèvia o et vas llençar directament? Quins passos vas seguir?
Sí. A l’universitat ja vaig triar un crèdit de lliure elecció que es deia “Direcció i Administració d’Empreses” amb aquesta finalitat: avaluar i aprendre el màxim sobre com portar un negoci i totes aquelles coses que s’han de tenir en compte per a dur-lo a terme. Vam fer un treball on havíem de crear una empresa com si ho fèssim de debò i allò va ser la meva preparació per a fer-ho realitat. Vaig poder aprendre dels errors i un cop vaig decidir fer-ho realitat, va ser com fer-ho una segona vegada, sense nervis i amb el cap fred sabent en gran part el que em podia trobar.
Els passos que vaig seguir van ser assegurar-me de tenir prèviament els coneixements necessàris per a poder realitzar la feina específica dins del negoci. Vaig buscar una ciutat que cumplís amb els meus requisits personals i un local que s’adeqüés a les meves necessitats i possibilitats. Vaig contractar una gestoria per a que em resolgués tots els dubtes que tenia (i tinc) i m’ajudés a portar tots els temes relacionats amb els impostos i, finalment, vaig contractar una empresa per a que em fes una pàgina web.
4. Quins creus que són els principals avantatges i desavantatges per treballar per un mateix?
Els principal avantatge és que tu i només tu ets responsable del rumb que porta el teu negoci. Pots reajustar les vegades que vulguis sense haver-te de posar d’acord amb ningú i pots portar el ritme que necessitis; pots decidir què fer i com fer-ho. Si el negoci funciona saps que és gràcies a les teves decisions i si no ho fa, també saps que només tu n’ets responsable i que per tant, ho pots solucionar. 
Els desavantatges són grans. El primer és tot el que s’ha de pagar per a poder tant sols tenir obert el negoci, no només abans de tenir beneficis si no, tot allò que ja has d’estar pagant abans d’obrir les portes. 
El segon desavantatge és la financiació; serà una preocupació i una despesa molt gran a la que t’hauràs d’enfrontar desde el principi. 
Has d’acceptar que és molt possible que necessitis ajuda econòmica només per a poder cobrir les despeses mensuals de l’empresa i que per tant, no tinguis un sou durant més de dos anys. Per tant, tots els diners que entren, primer són per pagar les despeses, ja que si no te’n fas càrreg hauràs de tancar directament. El teu sou està al final de la cua. A més a més, si ets una persona que creu en el seu negoci, qualsevol euro que guanyis el voldràs reinvertir a l’empresa per a que tot estigui millor; i una vegada més, l’empresa passa per davant teu.
Per acabar, molta gent pensa que un dels avantatges de treballar per un mateix és que tu et poses el teu horari i, en termes generals, això no és així. El teu horari és el dels teus clients, no el que a tu t’agradaria.
5. Què volies ser de gran?
Sincerament, de petita sempre vaig saber que volia dedicar-me a quelcom que tingués a veure amb els animals. Al final, no ha estat així per moltes circumstàncies però, el que faig em fa molt feliç i és molt satisfactori saber que estàs ajudant a la gent a ser més forta i autònoma físicament i mentalment.
 
 
6. Alguna recomanació per gent que vulgui emprendre?
Sí, varies. 
Primer de tot, no recomano emprendre amb la familia, és tremendament arriscat. Si al final t’arruïnes, és important que et quedi la familia per a ajudar-te, acollir-te i no hagis perdut relació amb ningú per culpa d’un negoci.
Segon, aconsegueix una financiació que realment puguis tornar d’una manera que s’ajusti als teus càlculs i possibilitats. 
Tercer. Si vols emprendre amb algú, assegureu-vos d’haver tingut una llarga conversa sobre percentatges, les conseqüències de no anar a treballar, de la no percepció de sou fins que relament l’empresa generi beneficis, del repartiment de la feina, dels objectius del negoci, de com ho farieu si una de les dues persones volguès marxar. Tenir aquesta conversa abans de començar et pot revelar amb qui relament t’estàs plantejant obrir un negoci.
I quart. No posis tota la teva esperança en que entitats, amics i/o administració pública t’ajudin. D’aquesta manera, si al final ho fan, et servirà per a tenir més recursos.
Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies
OFICINA JOVE DEL MARESME 03 Desembre 2019

Inscripció a les proves específiques d’accés a ensenyaments esportius

Fins a l’11 de desembre, per a 8 esports a diversos nivells.

OFICINA JOVE DEL MARESME 02 Desembre 2019

SALES D'ESTUDI A MATARÓ - GENER 2020

Ja pots consultar els equipaments i horaris disponibles!

OFICINA JOVE DEL MARESME 29 Novembre 2019

Campus tecnològic de Nadal - Xnergic Tecnocampus

Nadal 2019 - Adreçat a joves de 12 a 18 anys

XERRADA: AJUDES I ACCES A L'HABITATGE PÚBLIC

Quins ajuts hi ha? En aquesta xerrada podreu conèixer els ajuts en matèria d’habitatge i com es poden sol·licitar.

TALLER: DESPERTADOR D'INQUIETUDS

Quines són les teves motivacions i els teus reptes? Com afrontar-los? T’agradaria descobrir quines són les teves motivacions, interessos, reptes... ...