ELS JOVES HAN DECIDIT. PRESSUPOST PARTICIPATIU

Divendres passat, dia 19 de febrer, a l’Ideal-OJG es va celebrar l’Assemblea del Pressupost Participatiu 2016 per a joves.

L’acte va començar a les 19h amb l’obertura per part del Sr. Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot. L’alcalde va animar els joves presents a participar activament en el dia a dia de la ciutat, va reclamar la seva implicació per fer una ciutat millor i els va encoratjar a demanar i reclamar el seu espai.

En total una vuitantena de joves de 12 a 29 anys van presentar, debatre i escollir quines de les 41 propostes presentades eren les que tenien més acceptació.

La votació tenia dues fases; en un primer moment els joves es reunien en petit grup i atorgaven punts a les 5 millors, i més tard podien també votar a nivell individual.

Les propostes que van aconseguir més punts i, per tant, van ser escollides per tirar-les endavant amb el pressupost corresponent van ser: La ciutat del terror amb 334 punts. Parc de Barres amb 230 punts. Young Friday Party amb 205 punts. Desfilada de moda africana amb 193 punts. Urban Culture 2016 amb 116 punts. Torneig de Futbol per la inclusió amb 103 punts. Concert amateur comarcal amb 86 punts i Campionat de futbol bombolla també amb 86 punts.

En el cas que alguna de les propostes no pogués tirar endavant, la resta van quedar ordenades per substituir-la. Cal recordar que el pressupost màxim per activitat és de 1500 eur. i que en total no pot superar els 10000 eur.

Els projectes estaran liderats i gestionats pels mateixos joves que els han presentat amb l’ajut i l’acompanyament dels tècnics d’Educació i Joventut de l’IME i de l’Ideal-OJG. Ben aviat ja es farà una reunió amb els joves per poder començar a preparar i posar calendari a totes les propostes.

Abans de finalitzar l’acte els joves van poder fer la valoració de la jornada in situ gràcies a una aplicació informàtica. El resultat de la valoració va ser molt positiva. L’organització també va valorar molt positivament l’assemblea tot i que no descarta fer canvis de cares a properes edicions sobretot per agilitzar la presentació de les propostes i el recompte de vots.

 

Comentaris
S2w6iZ <a href="http://edvyllxjpbrv.com/">edvyllxjpbrv</a>, [url=http://xvrnpszhzqqj.com/]xvrnpszhzqqj[/url], [link=http://tmpemarrfpsa.com/]tmpemarrfpsa[/link], http://nupmqfkbtvtv.com/
gbphrp
10/05/2016
9w2vEO <a href="http://ukskpnfcmshm.com/">ukskpnfcmshm</a>, [url=http://ndxsctdfoobi.com/]ndxsctdfoobi[/url], [link=http://zzwuhqjnarng.com/]zzwuhqjnarng[/link], http://elfvblrhcncz.com/
gagoeyhwv
12/05/2016
RsYXYr <a href="http://cyzwuhxyovtw.com/">cyzwuhxyovtw</a>, [url=http://sgkjtcfdndoo.com/]sgkjtcfdndoo[/url], [link=http://fusoyvveacaq.com/]fusoyvveacaq[/link], http://qidrmzgsdpcj.com/
ecoydeblldh
13/05/2016

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

Les Borges analitza com funcionen les violències sexuals en els espais festius per a eradicar-les

L'Ajuntament de les Borges Blanques està duent a terme un procés de recol·lecció d’informació sobre el funcionament de les violències sexuals ...

OFICINA JOVE DEL MARESME 12 Novembre 2019

Butlletí de Novembre - Mobilitat Internacional del Maresme

Ja pots consultar el butlletí de notícies d'aquest mes del Servei de Mobilitat Jove del Maresme.

OFICINA JOVE DEL MARESME 12 Novembre 2019

Xerrada Amor romàntic i violència de gènere a les sèries per a adolescents

Biblioteca Pública de Cabrils, dijous 14 de novembre a les 19h.

Taller "Embolicat Zero Waste"

A les portes del nadal amb tants regals a fer, fes-li un cop de mà al medi ambient evitant el paper i generar residus. L'embolcall és el vestit del ...