Camps de treball 2018

Un any més, la Direcció General de Joventut continua organitzant camps de treball com a activitat idònia per als i les joves -atenent al component social, a l’intercanvi cultural que es propicia i a la relació amb l’entorn local-, i aposta per la millora qualitativa dels projectes.

El programa de camps de treball, adreçat a joves de 14 a 29 anys, inclou els camps de treball a Catalunya, els camps de treball a la resta de l’Estat i els camps de treball internacionals.

Que són els camps de treball?

Els camps de treball són estades d’estiu en què es combinen activitats lúdiques i de lleure amb la realització de tasques de servei a la comunitat, ja sigui ajudant persones, fent tasques de protecció de la natura o realitzant intervencions en el patrimoni. Aquestes activitats són idònies per als i les joves, atenent al component social, a l’intercanvi cultural que es propicia i a la relació amb l’entorn local, i aposten per la millora qualitativa dels projectes.

Què s’ofereix als i les joves?

S’ofereix un projecte a la seva mida, on podran col·laborar de forma activa, amb un equip de monitors i monitores per assegurar que s’aconsegueixen els objectius i es respecta el funcionament i les necessitats del grup. Unes activitats de lleure per gaudir del temps lliure en contacte amb la gent local. Un allotjament i la manutenció durant tot el camp de treball.

Qui hi pot participar?

Els joves catalans interessats a participar en aquest programa que tinguin l’edat especificada el primer dia de començament del camp, i que vulguin integrar-se en la vida de grup, tirant endavant la dinàmica de treball voluntari i les activitats d’animació que s’hi organitzin.

Quina durada tenen els camps de treball?

Els camps de treball que s’organitzen a Catalunya tenen una durada de quinze dies.

Els camps de treball d’intercanvi a altres zones de l’Estat i a l’estranger, poden tenir una durada superior, depenent del tipus de projecte, el país d’estada o l’entitat organitzadora. A les fitxes informatives de cada camp hi trobareu aquests aspectes.

Quina quota tenen els camps de treball?

La quota dels camps de treball a Catalunya varia segons la seva modalitat:

– Camps de treball a Catalunya amb participants residents a Catalunya: 193 euros.

– Camps de treball a Catalunya d’intercanvi amb la resta de comunitats autònomes: 110 euros.

– Camps de treball a Catalunya d’intercanvi internacional: 130 euros. Pot haver-hi camps de treball internacionals que comportin una quota extra. Trobareu aquesta informació a la fitxa descriptiva de cada camp de treball.

Per als camps de treball a Catalunya, la quota cobreix les despeses d’allotjament, d’alimentació, la direcció tècnica, les activitats de lleure i l’assegurança de responsabilitat civil. D’altra banda, la quota no inclou l’assegurança mèdica, els desplaçaments d’anada i tornada al camp de treball, així com les despeses fora del programa previst.

Com que la quota no inclou l’assegurança mèdica, cal que l’aporti la persona participant per si es donés algun cas d’accident o malaltia. Segons quina sigui la destinació, per accedir a la sanitat pública gratuïta es necessitarà portar els documents següents:
• A Catalunya, la targeta sanitària individual (TSI) del CatSalut.
• A la resta de l’Estat espanyol, la targeta sanitària individual (TSI). També és recomanable portar la cartilla de l’INSS (Seguretat Social).
• A països de la Unió Europea i de l’espai econòmic europeu, la targeta sanitària europea. També s’han establert convenis bilaterals amb diversos països de fora de la Unió Europea per poder accedir a les prestacions de la sanitat pública de cadascun.

Es recomana contractar una assegurança privada i, en cas que la destinació no sigui cap dels casos anteriors, serà imprescindible fer-ho. En cas de ser beneficiari d’una mútua, cal informar-se si aquesta cobreix l’àmbit internacional.

Per als camps de treball a l’estranger cal que consulteu l’apartat de camps de treball internacionals de la Direcció General de Joventut i escolliu l’entitat gestora del camp de treball que us interessa, on us facilitaran aquesta informació.

Modalitats

A Catalunya es pot participar en aquestes modalitats de camps de treball:

Camps de treball a Catalunya per a joves catalans: es desenvolupen a Catalunya i els participants són joves menors d’edat residents a Catalunya. Són promoguts per la Direcció General de Joventut i gestionats per entitats i associacions d’educació en el lleure catalanes.
Camps de treball a Catalunya d’intercanvi amb la resta de l’Estat: es desenvolupen a Catalunya i els participants són joves menors i majors d’edat residents a Catalunya, i també procedents de tot l’Estat espanyol, en virtut d’un intercanvi de places amb els organismes de Joventut de les comunitats autònomes.
Camps de treball a Catalunya d’intercanvi internacionals: es desenvolupen a Catalunya i els participants són joves majors d’edat residents a Catalunya i també estrangers procedents de tot Europa (en alguns casos també procedents de països de fora de la UE). Els intercanvis es fan gràcies a acords amb associacions i organismes internacionals de voluntariat.
L’oferta de places es complementa amb camps de treball a altres CCAA, que es desenvolupen a altres CCAA i estan organitzats pels governs respectius on els participants son joves menors i majors d’edat de tot l’Estat espanyol.

Per participar en un camp de treball a l’estranger, cal que consulteu l’apartat del web camps de treball internacionals on trobareu un llistat amb diverses entitats que organitzen camps internacionals des de Catalunya.

Preinscripcions

Període de preinscripcions
El període per preinscriure’s als programes de camps de treball a Catalunya per a joves catalans, camps de treball a Catalunya d’intercanvi amb la resta de l’estat, així com per a la oferta de places de camps de treball a altres CCAA, és del 9 d’abril (a partir de les 12 h del migdia) al 17 d’abril (fins a les 12 h del migdia), per Internet.

Procés de preinscripció 

Registre de la persona responsable de la inscripció

Els usuaris s’hauran de registrar al lloc web abans d’iniciar les preinscripcions, on obtindran un usuari i hauran de generar una paraula de pas per poder consultar, modificar o anul·lar les seves dades en les preinscripcions.

Si la persona ja està registrada (perquè ha participat en anteriors campanyes o programes de la Xanascat com “Vacances en família” o “L’estiu és teu”), només cal que introdueixi el seu NIF/NIE/passaport i la paraula de pas.

Si no es recorda la paraula de pas, cal clicar sobre l’opció “Has oblidat la contrasenya?” i introduir el NIF/NIE/passaport. Posteriorment es rep al correu electrònic que es va identificar un enllaç per tal de generar una nova paraula de pas.

En el registre de la persona responsable de la preinscripció es demanen les següents dades:

Número de NIF/NIE/passaport
Nom i cognoms
Data de naixement
Adreça de correu electrònic
Telèfon de contacte (preferiblement mòbil)
Adreça completa (domicili, cp i població)
Introduir les dades de les persones participants
Un cop registrat, ja es pot fer la preinscripció de cadascuna de les persones participants al programa Camps de treball 2018. Les dades necessàries per fer la preinscripció:

Dades de la persona participant

Nom i cognoms
Sexe
Data de naixement
Número de NIF/NIE (obligatori per a més grans de 14 anys)
Dades del responsable del participant (pare/mare/tutor)

NIF/NIE/CIF de la persona física o jurídica legalment responsable del menor participant.
Nom i cognoms
Adreça de correu electrònic
Telèfon de contacte (preferiblement mòbil)
Adreça completa (domicili, cp i població)
 

IMPORTANT: Un cop fet el sorteig, tota la informació referent a l’adjudicació de la plaça, el pagament i la informació del camp de treball adjudicat es rebrà en el correu electrònic que s’hagi detallat en les dades de la persona responsable legal del participant.

Codi dels camps de treball sol·licitats per ordre de preferència (un màxim de tres).

Per cada responsable de preinscripció, el sistema permet preinscriure un màxim de 2 participants per cada grup d’edat. Per això, és necessari disposar de totes les dades completes de cadascun dels joves que es vulguin preinscriure i dels seus corresponents responsables legals. És imprescindible disposar de l’autorització dels responsables legals dels joves per introduir les dades personals al sistema. Podeu trobar model d’autorització a l’avís legal de l’ACJ: www.xanascat.cat

Nota: informació extreta del portal: www.jove.cat

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

Pla B...Gap Year.

Si el teu pla A t'ha fallat, què tal fer un Gap Year com a pla B? Gap Year, o any sabàtic per a nosaltres, no, no és "no fotre res" o "dedicar-te a ...

JOVES EN POSITIU

Avui coneixerem l'Ethan Barea, un jove guissonenc músic de 17 anys que actualment està estudiant el batxillerat artístic-escènic a l’Ondara de Tàrrega. ...

Butlletí "Va de joves" mes de juliol

Ja pots assabentar-te de les últimes notícies del mes de juliol.

I JORNADA "CONNECTEM LA SEGARRA"

Des de la Xarxa d'Inserció Laboral estem preparant la primera jornada d'ocupació que es realitzarà el 25 de setembre a les instal·lacions del CEI ...

Campanya 'També És Cosa Meva. Per un Alt Urgell lliure de violències masclistes i LGBTIQfòbia'

Campanya de sensibilització per eradicar les violències masclistes i la LGBTIQfòbia. Punts d'atenció lila a les principals FM de la comarca. Més ...