16a JORNADA D'ORIENTACIÓ UNIVERSITÀRIA I PROFESSIONAL DE LA SEGARRA

Des de fa 16 anys que el Consell Comarcal treballa per facilitar als joves l'opció universitària més encertada a les seves expectatives i il·lusions. Al voltant dels 170 alumnes dels Instituts de la Comarca han participat en la jornada.

Un any més, la Segarra projectava la Jornada d’Orientació Universitària i Professional de la comarca arribant aquest any a la seva 16a edició. L'antiga biblioteca de la Universitat de Cervera obria les portes als alumnes dels instituts de la comarca per tal d’orientar-los professionalment en les seves sortides al món estudiantil.

Al voltant d’uns 170 alumnes s’han desplaçat per conèixer les ofertes formatives actuals a Catalunya. Al llarg del matí, fins a 12 universitats catalanes i 4 instituts han ofert els seus estudis professionals ( UAB, U. Pompeu Fabra, U. Politècnica de Catalunya, UdL, U. Rovira i Virgili, la U. de Girona, UOC, UNED, U.VIC, U. Abat Oliva CEU, U. Ramon Llull i la Internacional de Catalunya, com també, els cicles formatius de l’IES La Segarra, l’INS Guissona, Escola del Treball a Lleida i l’Institut Joan Oro). Cada universitat disposava del seu estand informatiu on els joves anaven passant, consultant i preguntant sobre les seves preferències.

L’acte d’inauguració de les jornades ha anat a càrrec del President del Consell Comarcal, Sr. Adrià Marquilles. El president del Consell Comarcal ha destacat la importància d’aquestes jornades i la vitalitat que cobren cada any que s’organitzen. Ha remarcat que les jornades que es projecten des del Consell es fan amb la voluntat de què els joves reflexionin sobre la importància de formar-se en el futur.

Tot seguit les jornades han continuat amb la ponència del Consell Interuniversitari de Catalunya, a càrrec de la presidenta Conxita Domínguez on ha explicat l’accés i l’admissió a les universitats catalanes.

Finalment, per segon any consecutiu i arran de la bona acollida del primer any es va projectar una taula rodona amb 5 alumnes universitaris que van explicar amb primera persona la seva experiència a la universitat, des de la seva arribada fins a com es passa el primer any acadèmic. L’acte s’ha clos amb el vicepresident del conseller comarcal, Sr. Josep Maria Puig, on un any més ha revaloritzat les jornades amb èxit i satisfacció per als joves.

Paral·lelament a les jornades l’Oficina Jove també ha projecta’t un estand informatiu on ajudaven als joves a calcular la nota mitjà per accedir a estudis universitaris depenent de cada carrera i, també, se’ls informava de les opcions d’estudiar a l’estranger.

Les jornades s’organitzen des de l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Segarra, conjuntament amb la Paeria, la UNED de Cervera, els IES de la comarca, IES La Segarra, IES Guissona, IES Antoni Torroja i també, l’EAP de la Segarra. 

Comentaris
s0ye7X <a href="http://gsixheptbuul.com/">gsixheptbuul</a>, [url=http://rbzszvhjcfvl.com/]rbzszvhjcfvl[/url], [link=http://mmlyicfyysir.com/]mmlyicfyysir[/link], http://rbbsutxatpkq.com/
vfpvvh
22/06/2016

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies
OFICINA JOVE DEL MARESME 15 Febrer 2019

Monitor/a d'activitats de lleure infantil i juvenil Vilassar de Mar

Caps de setmana-semi intensiu setmana santa

OFICINA JOVE D'OSONA 14 Febrer 2019

S'inicia el programa de Referents d'Ocupació Juvenil

L'Oficina Jove d'Osona va incorporar el passat mes de desembre dos Referents d'Ocupació Juvenil

OFICINA JOVE DEL BAGES 13 Febrer 2019

Xerrada: Internet segura

Com podem navegar per la xarxa de forma segura?... Vine a informar-te!

Caminada popular "A l'Alt Camp caminem per la igualtat"

El pròxim 10 de març el Consell Comarcal de l'Alt Camp organitza una caminada popular en motiu del Dia Internacional de les Dones