14 joves amb dificultats per accedir al mercat laboral es formen en peó vitivinícola en el marc del projecte “Fórmula Jove”

OFICINA JOVE DEL PRIORAT 2015 Setembre 09
El curs, programat pel Consell Comarcal del Priorat amb el suport de la Direcció General de Joventut, planteja 60 hores de formació i 70 més de pràctiques en cellers de la comarca

14 joves, 10 nois i 4 noies, han iniciat aquesta setmana la formació gratuïta en peó vitivinícola programada pel Consell Comarcal del Priorat en el marc del projecte “Fórmula Jove”. Aquest projecte té per objectiu la formació i inserció laboral de joves entre 16 i 29 anys amb una baixa qualificació formativa i amb dificultats per entrar al mercat laboral.

Fins el 29 de setembre i a l’Escola d’Enologia de Falset, els joves rebran 60 hores de formació eminentment pràctica en les diverses fases del procés d’elaboració del vi, tant les pròpies del camp com les de celler.

Un cop finalitzada la formació, els joves podran aplicar els seus coneixements realitzant un mínim de 70 hores de pràctiques en diversos cellers de la comarca. En aquests moments, 6 cellers de la DOQ Priorat i la DO Montsant ja han mostrat al Consell Comarcal la seva predisposició d’acollir aquests alumnes en pràctiques.

El programa “Fórmula Jove”, impulsat per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, té per objectiu incrementar i millorar les oportunitats formatives i sociolaborals de les persones joves amb poca qualificació que ni estudien ni treballen, alguns dels quals han patit fracàs escolar i, d’altres, són a l’atur des de fa temps. D’aquesta manera, “Fórmula Jove” facilita a aquests joves la transició escola-treball, ja que són el col·lectiu que actualment més pateix la situació de crisi econòmica i laboral actual.

En el cas del Priorat, la formació en peó vitivinícola programada pel Consell Comarcal ha comptat també amb la col·laboració de l’impulsor de Garantia Juvenil, l’Institut Priorat, la DO Montsant i la DOQ Priorat.

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies
OFICINA JOVE DEL MARESME 14 Setembre 2019

ELS ESPAIS JOVES DE MATARÓ ENGEGUEN MOTORS

Ja es pot consultar la programació del primer trimestre de la Xarxa d'Espais Joves de Mataró!

OFICINA JOVE DE LA SEGARRA 13 Setembre 2019

17ª EDICIÓ PREMI EMPRENEDORIA JOVE

Torna el premi emprenedoria jove de la Segarra.

TORNA L'Ideal-OJG!

L'Ideal-OJG obrirà les seves portes al nou curs a partir del dia 16 de setembre!

OFICINA JOVE DEL MARESME 10 Setembre 2019

Ja és aquí el Butlletí de Setembre de Mobilitat Internacional!

Ja pots consultar el butlletí del mes de setembre del Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme! Ofertes de feina, voluntariat... fes-li un ...

OFICINA JOVE DEL MARESME 07 Setembre 2019

[MATARÓ] Inscripcions obertes per als cursos de Tres Roques!

Fins al 15 de setembre pots realitzar la inscripció als diferents cursos que ofereix el Centre de Formació Permanent Tres Roques de Mataró per aquest ...